2021 TOKİ para iadesi nasıl alınır? TOKİ para iadesi hangi tarihte yatar? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. TOKİ para iadesi ne zaman sorusu başvuru yapanlar tarafından araştırılmaya başlandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilecek 100 bin sosyal konut projesinde İstanbul'un üç ilçesinde kura heyecanı sona ermişti. Kura sonuçlarına göre listede yer almayan vatandaşlar başvuru ücret iadesinin ne zaman ve nereden alınacağını merak ediyor. Peki, 2021 TOKİ para iadesi nasıl alınır? TOKİ para iadesi hangi tarihte yatar? İşte detaylar...

2021 TOKİ PARA İADESİ NASIL ALINIR?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan konutlardan almak için kayıt parası yatıran kişilere para iadesi 5 iş günü sonrasında yapılacak. Yani sayılan günler arasında Cumartesi ve Pazar ile 1 Mayıs gibi resmi tatillerin olması durumunda bu tarihler atlanarak gün hesabı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Ziraat Bankası tarafından başvuru yapıp kurada hak sahibi olamayan vatandaşlara başvuru ücretleri 2 iş günü içerisinde hesaplarına yatırılıyor. Bu durumda vatandaşlar bankaya gitmek zorunda kalmıyor.

TOKİ PARA İADESİ HANGİ TARİHTE YATAR?

TOKİ kurada hak sahibi olamayanlar ise başvuru bedellerini geri alıyor. Ancak yeni tip koronavirüs salgını sonucunda alınan önlemlerde vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları istendiği şu günlerde Ziraat Bankası yoğunluk oluşturmamak için önemli bir işleme imza attı.

Bu kapsamda Ziraat Bankası tarafından başvuru yapıp kurada hak sahibi olamayan vatandaşlara başvuru ücretleri 2 iş günü içerisinde hesaplarına yatırılıyor. Bu durumda vatandaşlar bankaya gitmek zorunda kalmıyor.

Editör: TE Bilisim