Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevini yürütmekteyken 2 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Bakanlık görevine atanan Nureddin Nebati kimdir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulundu? Son dönemde Merkez Bankası faiz politikasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarıyla da gündemde olan Dr. Nureddin Nebati'nin biyografisi vatandaşlarca araştırılmakta. Peki, Nureddin Nebati kimdir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulundu? Konuya ilişkin bilgiler yazımızda.

Nureddin Nebati Kimdir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kaç Yaşında, Nereli?

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Dr. Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964 tarihinde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dünyaya geldi.

Babasının adı Süleyman, annesinin adı ise Emine'dir.

Nureddin Nebati, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur.

Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yapan Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını almıştır.

Nureddin Nebati Hangi Görevlerde Bulundu?

Nureddin Nebati'nin yaptığı işler arasında tekstil ve akaryakıt istasyonu işletmeciliği de bulunmaktadır.

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulunan Dr. Nureddin Nebati, halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, TÜGVA, Önder, Utesav Üyeliği de devam etmektedir.

Dr. Nureddin Nebati, AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi.

MYK Üyesi olarak 2014-2015 yılları AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

Orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Dr. Nureddin Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Dr. Nebati, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevini yürütmekteyken Bakan Lütfi Elvan'ın görevden affını istemesinin ardından 2 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanmıştır.

-Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati atandı!

Editör: TE Bilisim