2022 stajyer maaşı ne kadar oldu? Stajyer maaşları yükseldi mi? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. 2022 asgari ücret zammı heyecanla beklenirken, stajyerler de nefeslerini tuttu rakamları beklemeye koyuldu. İlk asgari ücret görülmeleri tamamlandı. Bu yıl geçmiş yıllara oranla büyük bir zam bekleniyor. Bilindiği üzere zorunlu staj yapan öğrenciler çalıştıkları kurumda en az asgari ücretin 30'u kadar maaş alabiliyor. Peki, 2022 stajyer maaşı ne kadar oldu? Stajyer maaşları yükseldi mi? işte tüm detaylar haberimizde…

2022 STAJYER MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yeni asgari ücret 2022 yılında 4250 TL oldu. Fakat 2022 stajyer maaşı henüz belli olmadı. AGİ miktarı belli olunca haberimize eklenecektir. Detaylar geldikçe haberimize eklenecektir.

STAJYER MAAŞLARI YÜKSELDİ Mİ?

Stajyer öğrencilerin maaşı asgari ücret üzerinden hesaplandığı için maaş zamları da asgari ücrete bağlı olarak değişiyor. Maaş hesaplamasında o yılın net asgari ücret tutarından asgari geçim indirimi miktarı düşülür ve kalan net rakam üçe bölünerek meslek lisesi stajyer öğrencisinin alması gereken aylık maaş miktarı hesaplanır.

Editör: TE Bilisim