Ya Rabbi İslamiyet’i Amr Bin Hişam ile destekle duası ile ilgili merak edilen detayları sizler için haberimizde derledik. Hz. Peygamber, barışta ve savaşta Allah’a karşı kulluk vazifesi olan duayı yerine getirmiştir. Rahmet peygamberi olan ve ahlakını Kur’an’dan alan Hz. Muhammed mümkün mertebe beddua etmemeye özellikle şahsı için özen göstermiştir. Hz. Peygamber’in genellikle İslamiyet’e direnenlere beddua etmek yerine, onların hidayete ermeleri için dua ettiğini söyleyebiliriz. Özellikle Taif’te karşılaştığı çirkin saldırı karşısında yaptığı dua, bunun en güzel örneğidir. İşte Ya Rabbi İslamiyet’i Amr Bin Hişam ile destekle duası!

YA RABBİ İSLAMİYET’İ AMR BİN HİŞAM İLE DESTEKLE DUASI!

Hz. Peygamber Mekke dönemindeyken bazen belirli şahıslar bazen de İslam’a hizmet etmeleri ile dinin daha gelişeceğini, güçleneceğini düşündüğü ve İslam’a karşı Mekkeliler gibi düşmanlık beslememiş kabilelerin müslüman olması için dua etmiştir. Bazen sıkıntı ve zor anlarda kaldığında Allah’a yalvarmıştır. Şimdi onlardan tespit edebildiğimiz kadarıyla bazılarını vermeye çalışalım.

Hz. Peygamber, İslam’ın yayılmasına yardımcı olur düşüncesiyle bazı nüfuzlu kişilerin müslüman olup hidayete ermeleri için Allah’a dua etmiştir. İşte onun, hidayete ermelerini istediği şahıslardan biri Ebû Cehil, diğeri de Ömer b. el-Hattâb idi.

Davetin ilk günlerinde Müslümanlar inançları nedeniyle işkence ve eziyetlerle karşı karşıya kaldığı bir dönemde Resulullah, iki güçlü şahsiyetten ya Ömer b. el-Hattâb’ın ya da Amr b. Hişam’ın (Ebû Cehil) müslüman olmasını Allah’tan niyaz etmiştir. İlk Müslümanlardan olan Habbâb b. Eret, Resulullah’ın, İslâmiyet’i Ebû Cehil veya Ömer ile kuvvetlendirmesi için dua ettiğini bizzat duyduğunu belirtmektedir.15 Resulullah bunun için şöyle dua etmiştir:

“Ya Rabbi! İslam’ı Ömer b. el-Hattab ile ya da Ebû’l-Hakem b. Hişam ile aziz kıl, kuvvetlendir”
Editör: TE Bilisim