İstanbul ve Ankara’yı kazandığı için büyük yaygara koparan CHP zihniyeti, iki büyükşehre tek bir çivi çakmadığı gibi israf, yolsuzluk ve gereksiz partizan kadrolaşmayla belediyeleri milyarlarca lira borca soktu.

ANFA İFLASIN EŞİĞİNDE

ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) çoğunluk hissesine sahip olduğu Ankara Altınpark İşletmeleri Ltd. Şti. (ANFA) iflasın eşiğine getirildi. Sayıştay raporuna göre 2020 yılında zarar eden şirket, Mansur Yavaş yönetimindeki ABB’ye verdiği hizmetin karşılığını zamanında alamadı. Vergiler ve SGK borçlarını zamanında ödeyemeyen şirket, asıl borcun yanında gecikme zamlarıyla 61 milyon lira zarara uğratıldı. Sayıştay raporunda ANFA’nn ticari hayatının tehlikede olduğuna dikkat çekildi.

HİZMET YOK BORÇ VAR

“TEMEL atmama töreni” yaparak hizmette çığır açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ise borç batağına sürüklendiği ortaya çıktı. “Her şey güzel olacak” sloganı ile koltuğa oturan Ekrem İmamoğlu, hiçbir hizmete imza atmadığı halde İstanbul’un borcunu artırdı. Sayıştay raporuna göre, İBB, kanunda belirtilen borçlanma limitini de aştı ve 2020 yılında toplam borcu bir önceki yıla göre 12.5 milyar TL artarak 43.4 milyar TL’ye çıktı.

***

Mansur Yavaş ANFA’yı da batırdı

ANKARA'nın 30 yıllık şirketi ANFA iflasın eşiğine geldi. Sayıştay raporunda şirketin ticari hayatının sürdürülebilirliği açısından tehlike oluşturduğuna dikkat çekilirken, ANFA’nın 2020 yılı zararının 61.622 milyon lira olduğu belirtildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)'nin çoğunluk hissesine sahip olduğu Ankara Altınpark İşletmeleri Ltd. Şti. (ANFA) iflasın eşiğine getirildi.

Şirket; fuar organizasyonları, inşaat çalışmaları, çevre düzenleme, peyzaj ve park güvenliği gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

Sayıştay 2020 raporuna ANFA’nın nasıl iflasın eşiğine geldiğini detaylı bir şekilde yansıdı.

Raporda, şirketin 2020 yılında yüksek miktarda zarar ettiği, ABB'ye yapılan işler karşılığında hakedişlerin zamanında alınamadığı belirtildi.

Şirketin vergiler ve SGK borçlarının da zamanında ödemediği bilgisine de yer verilen raporda, asıl borcun yanında gecikme zamlarıyla şirketin 61.622 milyon lira zarara uğratıldığı tespit edildi.

Raporda, ANFA’nın ticari hayatının sürdürülebilirliği açısından tehlike oluşturduğuna dikkat çekildi.

Sayıştay raporunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı faaliyet gösteren Kültür AŞ'nin de geçen yıl 173 milyon 443 bin TL'lik işi parçalara bölerek ihalesiz olarak verdiği, bunun da mevzuata aykırılık oluşturduğu kaydedilmişti.

Editör: TE Bilisim