Muvazzaf astsubay eğitim süresi ne kadar? 2021 Astsubay maaşları ne kadar, kaç TL? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bugün sözleşmeli muvazzaf astsubay başvuruları başladı. Eğitim görecek olan adaylar başvurularını tamamlamadan önce detaylı bilgi almak için araştırma yapıyor. Peki, Muvazzaf astsubay eğitim süresi ne kadar? 2021 Astsubay maaşları ne kadar, kaç TL? İşte tüm detaylar haberimizde…

MUVAZZAF ASTSUBAY EĞİTİM SÜRESİ NE KADAR?

Muvazzaf Subay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve sayfanın müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan kadın veya erkeklerden istihdam edilen subaylardır.

Muvazzaf astsubay olmak için temel eğitim süresi 52 haftayı geçememektedir. Muvazzaf astsubayların hizmet zorunluluğu ise 15 yıl olarak belirlenmiştir. Bu 15 yıl içerisinde muvazzaf astsubaylar kendilerine verilmiş olan görevleri yerine getirmekle mükelleftirler.

2021 ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR, KAÇ TL?

Jandarma astsubay maaşları bölgelere, masa başı ya da operasyon askeri olunup olunmamasına ve görev zorluğuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ortalama maaşları ise 5 bin TL ile 8 bin TL arasıdır. En düşük 5 bin TL civarı maaş alınmaktadır. En yüksek ise 10 - 15 bin arası maaş alınmaktadır.

Editör: TE Bilisim