ABD enflasyon verisi ne zaman belli olacak? ABD enflasyon rakamları açıklandı mı? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. ABD enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak sorusu ekonomiyi yakından takip eden vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Altın ve döviz fiyatlarının seyri ABD enflasyon verisi ile yeniden şekillenecek. Peki ABD enflasyon verisi ne zaman belli olacak? ABD enflasyon rakamları açıklandı mı? işte tüm detaylar…

ABD ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI MI?

ABD’de açıklanacak olan enflasyon verileri hem ülke genelini hem de gelişmekte olan ülkeleri yakından ilgilendiriyor. Olası enflasyonun yüksek çıkması durumunda ABD Merkez Bankası yani FED faiz artırımı yoluna gidebilir. Bu da hem varlık alımlarının azalabileceği hem de doların değer kazanacağı anlamına gelir.

Dolayısıyla emtiadan, kripto paraya, döviz kurlarından, ürünlere kadar birçok kalemi yakından ilgilendiren enflasyon oranı için yapılacak açıklama merakla bekleniyor.

ABD ENFLASYON VERİSİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Kasım ayı ABD enflasyon verileri 10 Aralık 2021 Cuma günü duyurulacak. Enflasyonun beklentilerin üzerinde çıkması durumunda gözler bu kez FED’in faiz kararında olacak. FED’in faiz artırımı da doların değer kazanmasını sağlayacak. Öte yandan varlık alımının azaltılması açıklaması gelmesi durumunda da altının onsunda ciddi değişimler görülebilecek. Verilerin açıklanma saati ise henüz bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim