Daniel Farke kimdir, kariyeri nasıl? Daniel Farke’nin çalıştırdığı takımlar hangileri? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Beşiktaş 'ta Sergen Yalçın ile yolların ayrılması sonrası yeni teknik direktör arayışları hızlı bir şekilde başlamıştı. Alman basını yeni hocanın Daniel Farke olduğunu açıkladı. Farke ile Beşiktaş arasındaki resmi sözleşmenin 48 saat içinde imzalanacağı ifade edildi. Peki, Daniel Farke kimdir, kariyeri nasıl? Daniel Farke’nin çalıştırdığı takımlar hangileri? İşte  detaylar…

DANİEL FARKE KİMDİR, KARİYERİ NASIL?

30 Ekim 1976'da Almanya'da dünyaya gelen Daniel Farke, şu anda kulüpsüz durumda. Farke daha önce, SV Lippstadt 08'de Sportif Direktör ve Teknik Direktör olarak görev alırken, Borussia Dortmund II'de Teknik Direktör, Norwich City'de Teknik Direktör olarak görev aldı.

Daniel Farke, teknik direktörlük kariyerine ülkesi Almanya'da başlamıştı. Lippstadt'ın başında hem sportif direktör hem de teknik direktör olarak görev yaptı ve 2009'dan 2015'e kadar çalıştırdığı takımıyla altıncı lig seviyesinden dördüncü seviyeye kadar yükseldi. Sonrasında Borussia Dortmund'un ikinci takımında 2 yıl görev yaptı. Dortmund ile sözleşmesini uzatamaması sonrası o dönem Championship'te bulunan Norwich City'nin başına geçti.

DANİEL FARKE’NİN ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR HANGİLERİ?

2017'de Norwich'in başına geçtikten sonra 2018-19 sezonu sonunda İngiliz ekibini Premier Lig'e çıkardı.

2019-20 sezonu sonunda Norwich, yeniden Championship'e dönerken Farke yönetiminde 2020-21 sezonunda 97 puan ile kulüp rekorunu kırıp Championship'te zafere ulaştılar ve takım, yeniden Premier Lig'de yer alma hakkını kazandı.

Editör: TE Bilisim