Müşteri hizmetlerine direk ulaşmak için Türk Telekom da 444 1 444 numarası kullanılmaktadır.  Çağrı merkezi araması gerçekleştikten sonra, sesli yanıt sistemi aktif olur. Sırasıyla 1-2-9 ve 0 tuşlandığı zaman müşteri hizmetlerine direk bağlanma gerçekleşir.

Müşteri Hizmetlerine Bağlanırken Ne Kadar Beklenilir?

Türk Telekom müşteri hizmetlerine bağlanma süresi ortalama olarak 6 dakikadır. Çağrı merkezini arayan kişi Türk Telekom müşterisiyse 3-4 dakika içerisinde müşteri temsilcisine bağlanabilir.

Türk Telekom Müşterisi olmayan kişiler için bekleme süresi 10 dakika ya kadar çıkabilir.

Türk Telekom Online İşlemler Müşteri Hizmetleri

Online işlemlerde müşteri temsilcisi ile görüşme yapılamaz. Ancak Türk Telekom’un müşterilerine sunmuş olduğu canlı destek hattından bazı işlemler gerçekleştirilebilir.

Telefona Türk Telekom’un mobil uygulaması indirildikten sonra, telefon numarası ve parola ile giriş yapılmalıdır. Daha sonra ana sayfa üzerinde bulunan canlı destek hattına tıklanır.

Canlı destek hattı; mevcut paket bilgisi, tarife değişikliği, TL yükleme gibi işlemler de müşteriye yardımcı olmaktadır. İstediği bilgiyi burada bulamayan müşteriler çağrı merkezini arayıp müşteri temsilcileriyle görüşme sağlayabilir.

Türk Telekom Sitesinde Müşteri Hizmetleri Var Mı?

Sitede müşteri hizmetleri yoktur. Ancak söz konusu olan istek site üzerinden giderilebilir.

Turktelekom.com.tr adresi üzerinden siteye giriş yapan kullanıcılar ana sayfa üzerinde ki içeriklerden yararlanabilir.

Sitenin sunduğu hizmetler:

  • TL yükleme
  • Paket satın alma
  • Mevcut faturayı ödeme
  • Arıza için başvuru
  • İnternet hızı sorgulama

Sesli Yanıt Servisi İle Temsilciye Nasıl Bağlanılır?

Sesli yanıt servisi müşteri hizmetleri ile görüşme yapmadan önce, talebi öğrenen ve ona göre yönlendirme yapan bir dijital asistandır.

444 1 444 numarasını arayan müşteriler bant kaydını dinledikten sonra sesli yanıt servisine yönlendirirler. Burada talebi doğru iletmek büyük önem taşır. Servis talebin içeriğini ne kadar iyi anlarsa, müşteriyi temsilciye o kadar hızlı bağlar.

Sesli yanıt servisi ile talebini karşılayamayan müşteriler, müşteri hizmetlerine direk bağlanma gerçekleştirmek için ilgili tuşlara basıp beklemeliler.

Müşteri Hizmetleri Hangi Talepleri Karşılıyor?

Müşteri hizmetleri talepleri birçok konuda olabilir. Yaşanılan tüm sorunlar Türk Telekom müşteri temsilcisine bildirilebilir.

Müşteri hizmetlerinin karşıladığı talepler:

  • TL sorgulama
  • Fatura Ödeme
  • Fatura Sorgulama
  • Paket kullanım haklarını öğrenme
  • Tarife değişikliği
  • Fatura iptali

Müşteri Hizmetleri Tuşlama İşlemleri Nasıl Yapılır?

444 1 444 numarası arandıktan sonra, tuşlama işlemi yapmak için bir süre beklenmelidir. Çağrıyı cevaplayan robot gerekli tuşlamalar hakkında bilgi verir.

Tuşlama işlemlerinden birkaçı şunlardır:

  • Mobil telefon için 1
  • Ev interneti için 2
  • Sabit telefon için 3
  • Tivibu işlemleri için 4

Bu numaralar tuşlandığında, ilgili temsilciye yönlendirme işlemi gerçekleştirilir.

Türk Telekom Müşteri Hizmetleri Ücretli Mi?

Müşteri hizmetleri ücreti bazı durumlarda mevcuttur. Arama yapan kişi Türk Telekom hattına sahipse ilk 25 saniyeden sonra ücretlendirme işlemi gerçekleştirilir.

Türk Telekom hattına sahip değilse ücretlendirme işlemi, çağrı yanıtlanır yanıtlanmaz gerçekleşir.

Arama yapan kişinin herhangi bir paketi varsa, tarife ücretlendirmesi olmadan konuşma yapabilir. Normal konuşmalar gibi pakette ki dakikalardan kesilir.

Türk Telekom Kurumsal Müşteri Hizmetleri

Kurumsal müşteri hizmetleri sunan Türk Telekom, müşterilerinin taleplerini 444 5 444 numarasından karşılamaktadır.

Kurumsal müşteriler genel olarak esnaf, iş yeri sahibi, kobi, büyük işletmeler ve kurumsal şirketleri kapsamaktadır. Bünyesinde birçok eleman çalıştıran bu şirketler, Türk Telekom’un farklı tarifelerinden ve avantajlarından faydalanmaktadır. Türk Telekom müşteri hizmetlerine direk bağlanma işlemini gerçekleştirmek isteyen kurumsal müşteriler, ilgili numarayı arayarak taleplerine çözüm üretebilirler.

 

Editör: TE Bilisim