ARTER Reklam Ajansı tarafından yayımlanan eser, Fatih Olçok'un yayın koordinatörlüğünde Doğukan İşler ve İslam Dalp tarafından yayına hazırlandı. Eserin sanat yönetmenliğini Harun Tan üstlendi. Erol Olçok'un kardeşi ve Arter Reklam Ajansı Başkanı Cevat Olçok, ağabeyinin yaptığı işlerle, duruşu, söylemleri ve bakış açısıyla Türkiye'ye mal olmuş önemli bir şahsiyet olduğunun altını çizerek, "İstedik ki gençler de tanımayanlar da onu tanısın. Nereden gelmiş, hangi şeyleri başarmış genç nesillere bunu aktaralım. Onlara bir ilham olsun. Erol Olçok, çok sevilen, sayılan birisi. İleride çocuklarının çocukları olacak. Onlar da dedelerinin nasıl bir insan olduğunu, neleri başardığını görsün” dedi.

“KAFKASLAR’DAN GELDİK”

Şehit Ağabeyi Erol Olçok’un hayatını ailelerinin kökenlerine inerek anlattıklarını belirten Ceva Olçok şunları söyledi: “Biz Kafkasya'dan sürgünle gelen insanlarız. Oradan başlayarak çocukluğunu, gençliğini, iş hayatını, dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Tabii ki bazı şeyler eksik kalmıştır. Yaklaşık 2 seneye yakın çalıştık. Burada onun yeğeni Fatih Olçok'un çok büyük emeği var. Erol ağabeyim bize göre bir kahraman, şahadetine kadar da kahraman, şahadetinde de kahraman." Erol Olçok'un 5 yaşında okula başladığını ve o yaşlarda okuyup ezberlediği "İstanbul'a Bir Gezi" kitabıyla İstanbul sevdasının oluştuğunu belirten Cevat Olçok, Erol Bey'in küçük yaşlarda kafasına koyduğu her şeyi ilerleyen yıllarda yaptığına şahit olduğunu söyledi.

"EĞER KAYBOLURSAN BENİ ARA”

Cevat Olçok, Erol ve Ertuğrul ağabeylerinin ikisinin de liseyi başarıyla tamamladığını ancak ailesinin ikisini birden üniversite okutmaya maddi imkanı olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Bu da ailemiz adına bir kırılma noktasıdır. Ağabeylerim lisede okurken köyden Çorum'a taşınmıştık. Ancak babamın ekonomik gücü çok iyi değildi. Babam şöyle bir öneride bulunuyor, 'Kura çekelim, hanginiz çıkarsa o okusun.' Kurada Erdoğan Ağabeyim çıksa da 'Hayır. O benden daha yetenekli ve kabiliyetli, Erol okusun.' diyor. Erol Ağabeyim resme inanılmaz derecede yetenekliydi. Köyde bizim evin bir duvarına pastel boyayla kocaman bir resim yapmıştı. Bir Çerkez kızla Çerkez erkeğin çeşme başında buluşmasını çizmişti. Yıllarca bizim evin duvarında kaldı. Üniversite için İstanbul'a geliyor ve Güzel Sanatlar Fakültesi Estetik ve Sanat Tarihi bölümünü okuyor. Üniversite yıllarında reklam ajanslarında çalışıyor ve reklamcı olmaya karar veriyor."

Darbe gecesi neler yaşandı?
DARBE girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016'da Çorum'da olduğunu söyleyen Olçok, ağabeyi ve yeğeni Tayyip ile en son 23.57'de konuştuklarını dile getirerek, o gece yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: "'Bir kalkışma var ne yapalım ne önerirsin?' dedi. Ailenin diğer üyeleri ve anneciğim Sapanca'daydı. 'Oraya geçelim mi?' diye sordu. 'Şimdi sen yola çıksan, bildik tanıdık şahsiyetsin seni hemen yakalarlar.' diye cevap verdim. O zaman 'Ben Abdullah Tayyip'le Üsküdar'a iniyorum.' dedi. Biz de o zaman yeğenim Fatih ve Yılmaz ağabeyimle beraber Çorum'a indik. En son görüşmemiz böyle oldu. Ertuğrul diye bir arkadaşımdan, 'Erol ağabeyin vurulduğu söyleniyor, doğru mu?' diye bir telefon geldi. Sonra Erol ağabeyimi Abdullah Tayyip'i aradık ama bir türlü ulaşamadık. Sonra ağabeyimin ve Abdullah Tayyip'in şehit olduğu haberini aldık. Çıktık geldik Çorum'dan. Nasıl bir yolculuktu, nasıl geldik, çok fazla hatırlamıyorum."
Editör: TE Bilisim