‘Sefer görev emri iptal edilmiştir’ ne demek? soruları bu hizmetteki durumunu merak edenler tarafından sık sık soruluyor. Daha önce askerliğini yapmış vatandaşları ilgilendiren ve e-Devlet üzerinden öğrenilen sefer görev emri, ile ilgili detaylar haberimizde. Peki, ‘Sefer görev emri iptal edilmiştir’ ne demek? işte detaylar…

‘SEFER GÖREV EMRİ İPTAL EDİLMİŞTİR’ NE DEMEK?

Seferberlik ve savaş hâllerinde bir yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar. Yurtdışında devamlı ikamet etmekte olup sürekli oturma belgesini konsolosluklara ibraz eden ve konsolosluklarca yurtdışında sürekli oturdukları bildirilen yükümlülerin SGE’leri iptal edilir. Ancak ihtiyaç olması halinde bu durumda olan yükümlülere de SGE verilebilir.

Barışta Askerliğe Elverişli Değildir, savaşta SGE alabilir raporu alan yükümlülerin sefer görev emirleri iptal edilir. Ancak ihtiyaç olması halinde bu durumda olan yükümlülere de sefer görev emirleri (SGE) verilebilir.

SEFER GÖREV EMRİ (SGE) SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebilmektedir.

SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim