Süper Lig yayın ihalesi ne zaman yapılacak? Yayın İhalesine hangi kanallar katılacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Digiturk ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki 5 yıllık yayın anlaşması 2021/22 sezonu itibarıyla sona eriyor. Gelecek 5 sezonun yayıncısı ise önümüzdeki günlerde yapılacak ihale ile belli olacak. Peki, Süper Lig yayın ihalesi ne zaman yapılacak? Yayın İhalesine hangi kanallar katılacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

SÜPER LİG YAYIN İHALESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Digiturk ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki 5 yıllık yayın anlaşması 2021/22 sezonu itibarıyla sona eriyor. Gelecek 5 sezonun yayıncısı ise önümüzdeki günlerde yapılacak ihale ile belli olacak.

2021 Aralık ayının sonuyla 2022 Ocak ayının ilk haftası arasında ihale sürecinin tamamlanması ve yeni yayıncının belli olması bekleniyor.

YAYIN İHALESİNE HANGİ KANALLAR KATILACAK?

Süper Lig yayın ihalesine hangi kanalların ve şirketlerin gireceği merak konusu. Yayın haklarının mevcut sahibi Digiturk’un yine Süper Lig ihalesinde boy göstermesi bekleniyor. Birçok kişiye göre de ihalede en büyük favori her şeye rağmen Digiturk.

beIN Media Group’un yanı sıra Saran Group, Demirören Group ve Acun Medya’nın da ihalede yer alacağı tahmin ediliyor. S Sport, Tivibu, D-Smart gibi platformların ihalede etkin olması bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Mehmet Demirkol, ihaleye girebilecek şirketlerle ilgili izlenimlerini aktarmıştı. Acun Ilıcalı ile konuştuğunu belirten Demirkol, Exxen’in ihaleye gireceğini hissettiğini belirtmişti. Ayrıca Süper Lig yayınlarının birkaç farklı şirket tarafından yayınlanabileceğini de dile getirmişti.

Editör: TE Bilisim