Kuruluş (Diriliş) Osman yeni bölümde Osman Gazi İnegöl Kalesi'nde sıkışıp kalmış ve Boran Alp ise Vezir Alemşah'ın eline düşmüştür! Bu zor durumdan çıkmak için tüm yeteneğini kullanan Osman Bey, gücünü tekfurlarla birleştiren Vezir Alemşah'a karşı stratejisini kurar. Dizinin yeni bölümünde izleyiciler olayları merakla takip ederken kadroya yeni katılan isimlerden Selçuklu Veziri Alemşah hakkında da detaylı bilgi edinmek istiyor. Bu vesileyle haberimizde Kuruluş Osman Vezir Alemşah kimdir? Selçuklu Veziri Alemşah tarihte var mı? Hayatı, ölümü hakkında kısaca bilgiler derlemeye çalıştık. Peki, Kuruluş Osman Vezir Alemşah kimdir? Selçuklu Veziri Alemşah tarihte var mı? İşte detaylar.

Kuruluş Osman Vezir Alemşah kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde Selçuklu Veziri Alemşah karakterini Taner Turan canlandırmaktadır. Taner Turan kimdir, kaç yaşında, nereli ve daha önce hangi dizilerde oynadı gibi soruların yanıtına BURADAN erişebilirsiniz.

Dizide Vezir Alemşah:

Şeyh Edebali, Tekfur Kosses'in saldırısına uğramış, Osman Bey İnegöl Kalesi'nde sıkışıp kalmış ve Boran Alp ise Vezir Alemşah'ın eline düşmüştür! Bu zor durumdan çıkmak için tüm becerisini kullanan Osman Bey, gücünü tekfurlarla birleştiren Vezir Alemşah'a karşı stratejisini kurar. Osman Bey'in "Burada bey de benim devlet de benim" sözlerine karşılık; Vezir Alemşah, Osman Bey'in gücünü kırmak için ağabeyi Gündüz Bey'e beylik vaat ederken, Osman Bey'i de tutuklar. Kayı Alpleri beylerinin tutuklanmasına itiraz ederken, tutuklanan Osman Bey yaralanır! Osman Bey, İnegöl Kalesi'nden nasıl kurtulacak? Şeyh Edebalı, Tekfur Kosses'in saldırısından kurtulabilecek mi? Vezir Alemşah, Boran'ı elinde tutmakla neyi hedefliyor? Gündüz Bey, Vezir Alemşah'ın teklifine ne yanıt verecek? Tekfur Nikola ve Tekfur Kosses, Mari'yi Kayı Obası'ndan nasıl çıkaracak? Osman Bey'in tutuklanması Kayı Obası'nda nasıl tepki bulacak?

Selçuklu Veziri Alemşah tarihte var mı? Hayatı, ölümü...

Vezir Alemşah, tarihi kaynaklara göre Selçuklu'nun son sultanlarından Sultan II. Mesud'un vezirlerinden biridir. 

Vezir Alemşah, Sultan II. İzzeddin Keykâvus’un oğludur. Babası Kırım’da bulunduğu sırada Gıyâseddin Mesud’u kendine veliaht seçmiş ve ölürken naaşının Konya Alâeddin Camii avlusunda bulunan atalarının türbesine (kümbedhâne) defnedilmesini vasiyet etmişti.

Selçuklu Veziri Alemşah hakkında detaylı bilgi bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim