Sezai Aydın neden öldü, hastalığı neydi? Sezai Aydın kimdir, aslen nereli ve kariyeri nasıl? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Oyunculuk hayatına tiyatro sahnelerinde başlayan Sezai Aydın, sesiyle hafızalarda yer edindi. Yabancı dizilerde ve filmlerde yaptığı dublajlarla Rocky Balboa, Fred Çakmaktaş, Bill Cosby gibi karakterlerle özdeşleşti. Peki, Sezai Aydın neden öldü, hastalığı neydi? Sezai Aydın kimdir, aslen nereli ve kariyeri nasıl? İşte, Sezai Aydın biyografisi...

SEZAİ AYDIN NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Sezai Aydın'ın bir süredir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gördüğü ve bu sebeple vefat ettiği belirtildi.

SEZAİ AYDIN KİMDİR, ASLEN NERELİ VE KARİYERİ NASIL?

15 Şubat 1952 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Oyuncu Uğur Arda Aydın'ın babasıdır. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. Genç yaşta oyunculuk eğitimi aldı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda kadrolu oyuncu oldu. Bir dönem Keçiören Belediyesi'nde hazırladığı 'Cumartesi Cumartesi' adlı çocuk eğlence programı beğeni topladı.

İlk kez 1974 yılında 'Kaynanalar' dizisiyle kamera karşısına geçti. Yıllar içerisinde birçok televizyon dizisinde ve sinema filminde boy gösterdi. Dizilere ve filmlere dublaj da yapan Sezai Aydın, birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini gerçekleştirdi. Sesi, Rocky ve Fred Çakmaktaş karakterleriyle özdeşleşti.

Uzun yıllar Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde seslendirme ve oyunculuk eğitimleri verdi. 20 Aralık 2021 tarihinde koronavirüs hastalığına bağlı nedenlerden dolayı 69 yaşında hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilisim