ŞEHİRDE 4 yıl önce Taner Güneş tarafından kurulan “Bir Oyuncak da Sen Ver” sosyal medya platformuna katılan, Güneş’in İstanbul’da çalışma hayatını sürdürmesi nedeniyle platformun yöneticiliğini de üstlenen Fatih Taş, gönüllü arkadaşlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Taş ve gönüllüler, sosyal medya üzerinden irtibat kurdukları hayırseverlerden çocuklara ulaştırmak üzere oyuncak başta olmak üzere bot, mont, ayakkabı gibi giyecekler ile kırtasiye malzemesi temin ediyor. Farklı kentlerden hayırseverlerin gönderdiği ürünleri bir binanın zemin katında depolayan Taş ve gönüllüler, bunları çocukların yaş ve cinsiyetine göre ayırıyor.

İŞTEN ARTAN GÖNÜLLÜ MESAİ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesinde anestezi teknikeri olarak görev yapan 26 yaşındaki Taş, işten arta kalan zamanlarında ya da hafta sonlarında gönüllülerle oyuncakları araçlara yükleyip kırsaldaki köylerin yolunu tutuyor. Karlı yolları aşıp ulaştıkları köylerde çocuklarla buluşan Taş ve beraberindekiler, miniklere çeşitli oyuncaklar, bot, mont, ayakkabı, kırtasiye malzemesi veriyor, pamuk şekeri, meyve suyu, çikolata ikram ediyor. Zaman zaman palyaço kıyafetleri giyerek çocukları eğlendiren Taş, onlardan derslerine çalışıp başarılı olma sözü de alıyor.

4 YILDA 382 KÖY DOLAŞTILAR

Sosyal medyada kurdukları platform sayesinde 4 yılda, kentteki 382 köyün 230’una giden gönüllüler, dar gelirli ailelere erzak yardımı, engelli çocuklara ihtiyaç duydukları araçları ulaştırıyor. Çocukların “Fatih Ağabey”i Taş, babasını erken kaybettiğini, zor bir çocukluk yaşadığını, o yılları düşünerek çocukların mutluluğu için harekete geçtiğini söyledi. Taner Güneş’in kurduğu sosyal medya platformu üzerinden çalışmalara başladığını aktaran Taş, “Babam vefat ettikten sonra ailemin durumu çok kötüydü, annemin bir maaşı yoktu, sağ olsun akrabalar, komşular bize destek oluyordu. Bayramlarda arkadaşlarımın, ağabeylerimin, akrabalarımızın bayram hediyesi olarak getirdiği bot, mont bizi çok mutlu ettiği için onlara sıkı sıkı sarılarak uyurdum, onları kirletmeye kıyamazdım.” dedi.

“ONLAR BENİM ÇOCUKLUĞUM”

Köylere gittiği zaman çocuklara verdikleri oyuncaklarla yaşanan mutlulukta kendini bulduğunu ve bu işe sımsıkı sarıldığını ifade eden Taş, “Miniklere oyuncak verince çocukluğumu gördüm ve ‘İşte benim yapmam gereken iş bu’ dedim. O günden sonra artık yaşantımı, duygularımı o mutluluğu bütün insanlara yansıtabilmek için hep elimden geleni yapmaya çalıştım. Taner ağabey, iş icabı İstanbul’a gitti. O gidince tüm yük bana kaldı ve ben de bu yükü elimden geldiği kadar layıkıyla omuzlamaya çalışıyorum, artık bu süreçten sonra bu güzel organizasyonu gönüllü arkadaşlarımızla devam ettirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim