Levent Gültekin

Geçtiğimiz hafta Kadıköy’de oynanan ve 2-2 sonuçlanan Beşiktaş derbisinden sonra Vitor Pereira ile yollarını ayıran Fenerbahçe yeni hoca arayışlarına başladı.

İlk olarak yerli bir ismi gündemine getiren sarı lacivertli yönetimin İsmail Kartal’ı düşündüğü öğrenilirken, tecrübeli teknik adamın 6 aylık anlaşmayı kabul etmediği, en az 1,5 yıllık kontrat istediği belirtildi. Hızlı bir şekilde Kartal defterini kapatan Fenerbahçe’de ibre Kenan Koçak’a dönerken, TFF ve Hamit Altıntop’tan gelen olumsuz yanıt Ali Koç’u farklı arayışlara itmeye neden oldu.

İsmail Kartal ve Kenan Koçak’tan istediğini alamayan sarı lacivertlilerde Joachim Löw, Slaven Bilic ve Alex de Souza gibi antrenörler üzerinde çalışılırken, Löw’ün Fenerbahçe’ye son derece sıcak baktığı hatta Ali Koç’un önümüzdeki günlerde Freiburg’da ‘şampiyon’ teknik adamla görüşeceği bildirildi.

Daha önce Real Madrid, M.United, Tottenham gibi devlerle adı anılan Joachim Löw’ün yıllık 3 milyon euro’ya evet diyeceği aktarılırken, bu anlaşmayı Mesut Özil’in de çok istediği kaydedildi.

Joachim Löw’le Almanya’da kritik bir zirve gerçekleştirmeye hazırlanan Ali Koç’un Slaven Bilic’le de dirsek teması halinde olduğu bilinirken, Hırvat çalıştırıcının Çin’den yılda net 3,5 milyon Euro, yardımcılarıyla birlikte 5 milyon euro’yu geçen bir maliyeti başkanın gözünü korkutmuş durumda.

Daha önce Beşiktaş’ta görev alan ve Süper Lig dinamiklerini iyi bilen Bilic’i şimdilik askıya alan Fenerbahçe’nin tecrübesiz olduğu için Alex de Souza’ya soğuk baktığı aktarılırken, Ali Koç’un devre arasında kadroya gereken takviyeleri yapmak için de transfer çalışmalarını sürdürdüğü anlaşıldı.

Mutlak bir sol bek transferi yapmak için kolları sıvayan Sarı Kanarya’ya menajerler aracılığıyla Beşiktaş’ta kadro dışı kalan N’Sakala’nın isminin gittiği ortaya çıkarken, Ali Koç’un Kongolu sol beki kesinlikle düşünmediği belirtildi. Filip Novak’tan beklenen verimi alamayan Fenerbahçe yeni hoca sorununu çözer çözmez kadro mühendisliğini tamamlayacağının altı çizildi.

Editör: TE Bilisim