ATV'de yayınlanmaya başladığı ilk bölümden bu yana dev platoları, hanlar, hamamlar, cami ve medreseleriyle hayranlık uyandıran Kuruluş Osman çekildiği yerler doğasıyla da merak uyandırıyor. Bol yeşillik ve ormanıyla dikkati çeken Kuruluş (Diriliş) Osman çekim yerleri İstanbul'un neresinde, hangi ilçede soruları araştırılmaya devam ediyor. İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Riva köyünde yapılan çekimlerde set mekanlarını yüzlerce çalışan inşa ediyor. Peki, Kuruluş Osman İstanbul'da nerede çekiliyor? Kuruluş Osman Kayı Obası nerede? Kuruluş Osman nerede çekiliyor? İşte bilgiler...

Kuruluş Osman İstanbul'da nerede çekiliyor? Kuruluş Osman Kayı Obası nerede? Kuruluş Osman nerede çekiliyor?

Kuruluş Osman dizisinin çekimleri; İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Beykoz ilçesine bağlı ve Karadeniz sularına kıyısı olan Riva’da, 300 dönüm genişliğinde bir alana kurulu dev platolarda yapılmaktadır. Devrin mimari dokusunu yansıtan zorlu çalışma 1500 kişilik bir ekip tarafından başarıyla gerçekleştiriliyor.

Riva, İstanbul‘un Anadolu Yakası’nda yer alan küçük bir tatil köyü. Bol yeşili ve doğal güzellikleriyle bilinen Beykoz ilçesine bağlı Riva köyü, yaz mevsiminde günübirlik veya konaklayarak deniz havası almak için tercih edilen mekanlardan biri.

Riva’daki alanlar, Diriliş Ertuğrul’un devamı olarak bu sezon yayın hayatına merhaba diyen Kuruluş Osman dizisi çekimleri için kullanılmaya başlandı.

Dönemin tarihi ve kültürel atmosferini izleyicisine hissettirmeyi amaçlayan Kuruluş Osman Kayı Obası kurulurken her ayrıntı düşünülmüş. Bu atmosferi yansıtmak için yapılan çalışmalarda, Diriliş Ertuğrul ile de tecrübesini kanıtlamış 1500 kişilik ekibin emeği var!.. 60 kadar marangozun tarihi yapıları inşa etmek için çalıştığı dizi setinde camiler, hanlar, hamamlar gibi dönemin havasını yaşatacak yapılar itina ile kurulmuş. Dizide kullanılan atlar için de araziden bir bölüm ayrılarak, atların yaşamlarını doğal ortamlarında sürdürmeleri sağlanmış.

Burak Özçivit’in Osman Gazi karakterinde rol aldığı Kuruluş Osman dizisi, 300 dönüm kadar geniş bir sahada kurulan dev platolarda yeteneklerini sergileyen birbirinden başarılı oyuncu kadrosuyla da çok konuşuluyor.

Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarını en başarılı şekilde aktarmaya gayret gösteren dizi ekibi, yaptıkları işin tüm zorluklarına göğüs gererek şanlı tarihimizin gururunu bir kez daha gönüllerde hissettirmeyi başarıyor.

Kuruluş (Diriliş) Osman Kayı Obası nerede?

Kuruluş Osman Kayı Obası’nın kurulduğu Riva, İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı ve Karadeniz kıyısında bir mahalledir. Riva, Çayağzı Deresi nedeniyle ‘Çayağzı’ olarak da anılmaktadır. Hafta sonu dinlenmek için tercih edilen Riva’da, konaklama imkanlarıyla birlikte çeşitli balık restoranları ve kahvaltı mekanları da yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim