Polislerde emeklilik ikramiyesi son dönemde yükselme göstermiştir. Polis emekli ikramiyesi kıdem yıllarına göre değişiklik gösterir.

  • 20 kıdem yılı polis memurları için emeklilik ikramiyesi 94.325 TL,
  • 25 kıdem yılı polis memurları için emeklilik ikramiyesi 119.050 TL,
  • 30 kıdem yılı polis memurları için emeklilik ikramiyesi, 142.900 TL,
  • 35 kıdem yılı polis memurları için emeklilik ikramiyesi, 166.600 TL olarak belirlenmiştir.

Polis Emeklilik Yaşı Kaçtır?

Emekli olma yaşı polislerde kadın ve erkek memurlara ve göreve başladıkları tarihe göre belirlenir. Kadın memurların emekli olma yaşı 58’ken erkek memurların emekli olma yaşı 60’tır. Polis memurlarının emekli olma yaşları bazı hususlarda istisna gösterir. SGK tarafından emekli olmak isteyen memurların uyum sağlaması gereken koşullardan bazıları şunlardır:

  • Memur 1999 yılından önce göreve başladıysa, 25 yılı aşkın hizmet vermek zorundadır.
  • 25 yılı aşkın hizmet vermiş iştirak kadrosundaki erkek memurlar isterlerse emekli olabilirler.
  • Emekliliğin dolmasına 2 yıl kalmış memurlar eğer 43 yaşından büyüklerse emekli olabilirler.
  • Emeklilik borçlanması ile memurlar yarım kalan SGK borçlanmalarını ödeme imkânı bulurlar ve emekliliğe ayrılabilirler.

Polis Emeklilik Maaşı Ne Kadar?

Polis emekli maaşı 2021 yılında 7.431 TL olarak belirlenmiştir. Asgari ücretin de artmasıyla 2022 yılında polis maaşının Ocak ve Temmuz aylarında güncel olarak artacağı belirtiliyor.

Emekli Maaşı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Emeklilik maaşının hesabı, kişinin hizmet yılında kazandığı maaş dikkate alınarak hesaplanabilir. Memur son 10 yılda kazandığı maaşı 10’a bölerek yıllık kazandığı maaşı bulmalıdır. Yıllık kazanılan maaşın gösterge tablosundaki karşılığına bakılarak emeklilik maaşı hesaplanabilir. SGK’nın internet üzerindeki sitesinden 4A-4B ve 4C sigortalıların emekli maaşları sorgulanabilir.

Polis Emeklilik Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Emekli olmanın hesaplanması memurun yaşıyla belirlenir. Polis memuru 43 yaşını doldurduysa ve emekli olmasına 2 yıl kaldıysa isterse emekli olabilir. Fakat bunun haricinde bir polis memuru 25 yıl üzerinde hizmet vermek zorundadır. Erkek memurlar 60, kadın memurlar 58 yaşını doldurduğunda emekli olabilirler. Polis emekli ikramiyesi, emekli olma yaşı ve emeklilik maaşları e- devlet üzerinden de sorgulanabilir.

Emekli Olmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Emeklilik için gerekli evraklar, başvuru yapılması için eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Emekli olmak için gerekli belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Kimlik belgesi fotokopisi,
  • Emekli olmak için talep edilen Beyanname,
  • Sicil numarası (4C sigortalılara özel)
  • Hizmet ettiği süreyi gösteren sigorta hizmet belgesi dokümanları,
  • Memurluk görevinin bitiş tarihini gösteren belge,
  • Emekli olmak için gereken yaşın doldurulduğunu gösteren belge,
  • Gerekli prim ödemesinin tamamlandığını gösteren belge,
  • Emekli olduktan sonra alınacak maaşın çekileceği bankayı talep eden dilekçe,
  • Memurun hizmetinin sonlanması ve emekli olma sebebini belirten dilekçe.

Polis Emeklilik Başvurusu Nasıl yapılır?

Polislerin emekli olma talebi, Emniyet Genel Müdürlüğüne gidilerek yapılan bir işlemdir. Emeklilik yaşını dolduran ve emekli olmak için geçerli diğer sebepleri taşıyan memurlar başvuru yaparak emekli olabilirler. Memurlar gerekli belgeleri ve talep dilekçesini temin edip Müdürlüğe teslim etmelidir.

Emniyet Genel Müdürlüğünden sonra SKG tarafından belge sorgulaması yapılır ve evraklar araştırılır. Emeklilik başvurusunun kabul edilmesinin ardından E-devlet üzerinden sorgulama yapılabilir. Eğer emeklilik başvurunuz reddedilirse bu size ilgililer tarafından bildirilir.

3600 Ek Göstergesi Nedir?

3600 Ek gösterge, memurların emekli olduktan sonra alacağı emekli maaşı ve emekli ikramiyesinin üzerinde önemli derecede artış sağlamaktadır. Ek gösterge ile polis memurları dâhil, öğretmen ve hemşirelerin maaşlarında, 107 TL; aylık emekli maaşlarında 820 TL; emekli ikramiyelerinde 24.600 TL artış olacaktır. Polis emekli ikramiyesi, 3600 ek gösterge ile 24.600 TL artış gösterecektir. Ek gösterge memurların unvan ve hizmetlerine göre farklılık gösterir. Bu farklılık da memurların alacağı maaş ve ikramiyeleri değiştirmektedir.

 

Editör: TE Bilisim