2022 Şubat celbi ne zaman açıklanacak? MSB askerlik yerleri belli oldu mu? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Şubat 2022 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlüler, 30 Kasım 2021 tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptı. Şimdi ise celp tarihleri bekleniyor. Peki, 2022 Şubat celbi ne zaman açıklanacak? MSB askerlik yerleri belli oldu mu? İşte merak edilen detaylar haberimizde…

2022 ŞUBAT CELBİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti tercihi ile celp tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacak.

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Ocak 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak.

Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç).

Editör: TE Bilisim