Malazgirt’te kapılar Kur’an’ın nurunu yaymak için açıldı Anadolu’ya… Çanakkale’de her bir harfi uğruna nice gürbüz canlar düştü toprağa… Yedi düvelin bir olup söndürmek istediği Kur’an güneşi, bugünlerde de Ebu Cehil’in torunlarını huzursuz etmeye devam ediyor. Hafız imam hatipler, vaizler, müftüler, hafız doktorlar, hafız mühendisler, mucitler yetişiyor. Diyanet ve Milli Eğitim Bakanlığı işbiriliği ile Kur’an’ı, İslam’ı, dinini öğrenen, vatanını, milletini seven nesiller geliyor.

2021’DE 11 BİN YENİ HAFIZ

HAZRETI Peygamber’in (sav) “Sizin en şerefliniz Kur’an’ı taşıyanlardır (ezberleyenlerdir)” buyurduğu üzere Türkiye’nin dört bir yanında Kur’an bülbülleri bu şerefe nail olmaya hazırlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülük ettiği hafızlık eğitimi seferberliği sayesinde bugün ülkemizde resmî hafızlık belgesi sahibi 178 bin 266 hafız bulunuyor. Medreselerde yetişen ve resmî belgesi olmasa da icazet alan on binlerce hafız var. Sadece 2021 yılında Diyanet’ten hafızlık belgesi alan öğrenci sayısı 11 bin 266’ya yükseldi. Kur’an kurslarında 78 bin öğrenci ise hafızlık eğitimine devam ediyor.

‘ORTA ÇAĞ’ VESAYETİ

BUGÜNE kadar Kur’an’ın öğrenilmesi ve öğretilmesinden rahatsız olan CHP’nin vesayetçi ve yasakçı zihniyeti, yine hortladı. CHP’li Özgür Özel’in Kur’an ve İslamî değerler eğitimi için “Orta Çağ zihniyeti” benzetmesini yaparak İslam’a ve Müslümanlara hakaret etmesi, yakın tarihin utanç sayfalarına not düşüldü. Yeryüzünü aydınlığa çıkarmak için yegâne kurtuluş olan Kur’an’a ve dini eğitime savaş açan kokuşmuş zihniyet, bir yarasa gibi karanlık peşinde koşmaya devam etse de İslam’ın güneşi insanlığı ısıtmayı ve ışıtmayı sürdürecek.

HAFIZLIK LİSELERİNE YOĞUN TALEP

MEB ve Diyanet “ Işleri Başkanlığı’nın “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamındaki okul sayısı da 83 milyon insanı sevindirecek bir seviyeye ulaştı. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda pilot 17 imam hatip ortaokulunda başlatılan proje kapsamındaki okul sayısı 2021 yılı itibarıyla 248’e yükseldi. Bu uygulamayla birlikte hafızlık eğitimi alan öğrenci sayısı ise 4 bine yaklaştı. Hafızlık programı uygulayan okulların ders müfredatı, “Kur’an eğitimine göre” düzenlendi. Milletin çok yoğun talebi üzerine 8 okul Merkezi Yeleştirme Sınavı’yla öğrenci almaya başladı. Okul sayısının daha da artması için vatandaşların talebi sürüyor.

Editör: TE Bilisim