Paranın gönderileceği hesaptan Paparanızın hesap numarası yazılarak istenilen para havale veya transfer edilebilir. İstenirse elinizde bulunan Papara kartına herhangi bir banka ATM’sinden para yükleme işlemi yapabilirsiniz.

Papara Para Transfer Ücreti Ne kadar?

Papara hesabıyla para transferi ve diğer Papara işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirilebilir. Papara hesabınızla dilediğiniz başka bir banka hesabına para transferi yapabilirsiniz. Papara hesabınıza bir ay içerisinde toplamda 5.000 TL üzeri para transfer edildiği zaman Papara, transfer ücreti almaktadır. Bu ücret 5.000 TL aşıldığı zaman verilmektedir. Bu durumda transfer ücreti gönderilen miktar üzerinden %3.4 oranında hesaplanır.

Papara İle Anlaşmalı Bankalar Nelerdir?

Papara ile yapan bankalar, Türkiye sınırları içinde bulunan tüm bankalardır. Bu bankalar şunlardır:

  • Ziraat Bankası
  • Vakıf Bank
  • Finans Bank
  • İş Bankası
  • Garanti Bank
  • Akbank
  • Yapı Kredi Bankası

Papara İle Hangi Bankalar Arası Havale Yapılabilir?

Papara ile havale yapmak Papara’nın anlaşmalı bulunduğu her bankayla mümkündür. Papara hesabınızın hesap numarasının girilmesiyle istenilen bankadan havale yapılabilir. Papara herhangi bir bankaya bağlı olmadığı için para gönderme işlemlerinde kartın numarası girilmelidir. Papara ile başka bir karta havale yapılması gerektiğinde IBAN veya hesap numarasının girilmesi yeterli olur.

Papara IBAN Numarası Nasıl Öğrenilir?

IBAN numarası Papara hesabıyla birlikte belirlenmekte hesabınızda yazmaktadır. IBAN numaranızı öğrenmek için Papara uygulamasını indirmeli ve kişisel bilgilerinizi girmelisiniz. IBAN numarasını öğrenmek için bir başka yöntem de çağrı merkezi ile iletişime geçmektir. Kişisel bilgilerinizi söyleyerek IBAN numaranızı öğrenebilirsiniz.

Papara Hesabı Açma Nasıl Yapılır?

Papara hesap açma işlemi, dilenirse internet üzerinden dilenirse Papara kart satılan yerlerden yapılabilir.

  • İnternet üzerinden anlık olarak kişisel bilgilerinizi ve telefon numaranızı girerek bir Papara hesabına sahip olabilirsiniz.
  • Papara kartı satan PTT veya Teknosa gibi şirketlerden başvuru yaparak Papara hesabı açabilirsiniz.

Papara hesabı için internetten başvuru yaptığınızda bir hesaba ve bu hesapla birlikte hesap ve IBAN numarasına sahip olursunuz. Bu durumda Papara hesabınızın bulunduğu kartı evinize sipariş etmeniz gerekir. Eğer Papara kartı satılan yerlerden hesap açmak isterseniz hesabınızı size Papara kartınız ile vereceklerdir.

Papara Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır?

Papara hesabınızı kapatmak için daha öncesinde hesap açarken kullandığınız cep telefon numarası ile çağrı merkezine ulaşmanız yeterli olacaktır. Hesabınızı kapatmak için başvurduğunuzda hesabınız otomatik olarak kapanacaktır. Hesabınızın kapanması ile birlikte hesapta bulunan para da gidecek ve daha sonrasında parayı çekmeniz mümkün olmayacaktır. Bu sebeple hesabınızı kapatmadan önce varsa hesaptan paranızı çekmeniz gerekir.

Papara Havale Süresi Ne kadardır?

Paparadan para gönderme süresi, parayı gönderdiğiniz süreden itibaren 5-15 dakika arasında gerçekleşmektedir. Papara kartınızla bir başka hesaba para gönderirken o hesabın hesap veya IBAN numarasını girmeniz yeterlidir. Başka bir hesaptan Papara hesabınıza havale işlemi gerçekleşiyorsa açıklama kısmında Papara kart numarası belirtilmelidir.

Papara Black Kart Nedir?

Black kart, internet üzerinden kişisel bilgilerin girilmesiyle başvurulup elde edilebilen bir karttır. Black kart bir banka kartı işlemi görmektedir. Kartınız kredi çekmeye açık değildir. Hesabınıza yüklediğiniz para tutarınca harcama yapabilirsiniz. Black kartı aynı Papara kart gibi internet alışverişlerinizde ve günlük olarak post cihazlarında kullanabilirsiniz. Black kartta da bir IBAN numarası ve hesap numarası bulunmaktadır. Black kartınız ile transfer yapabilir ve ATM’lerden para yüklemesi yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim