2022 emekli mühendis maaşı ne kadar? Yüksek mühendis maaş zammı ne kadar oldu? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon oranlarıyla birlikte emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam tutarı da netleşti. Maaş zammına göre en düşük ve en yüksek memur aylıklarının ne kadar olduğu milyonlar tarafından merak ediliyor. Özellikle bazı meslek gruplarına yapılan zam araştırılıyor. Özellikle mühendis maaşlarına ne kadar zam yapıldığı araştırılıyor. Peki, 2022 emekli mühendis maaşı ne kadar? Yüksek mühendis maaş zammı ne kadar oldu? işte konuyla ilgili detaylar haberimizde…

2022 EMEKLİ MÜHENDİS MAAŞI NE KADAR?

Memur ve emeklinin maaşlarına yılın ilk yarısında yapılacak zam oranı da böylelikle netlik kazandı. 2021 yılı temmuz-kasım döneminde, enflasyon temmuzda 1,8, ağustosta 1,12, eylülde 1,25, ekimde 2,39, kasımda 3,51 olmak üzere toplam 10,07 olarak gerçekleşmişti.

2021 aralık dönemi enflasyonu ise 13,58 oldu. Buna göre, 2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon 23,65 olarak gerçekleşti.

YÜKSEK MÜHENDİS MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren rakamlar bugün belli olacak. Mühendis maaşları da henüz belli olmadı. Zamlar açıklandığında haberimizde yer alacaktır.

Editör: TE Bilisim