Amazon Prime Video üyeliği, Prime Video hesabı açmaktan farklı olarak size sınırsız kullanım hakkı tanır. Hesap oluşturmak ücretsizdir fakat üye olmak ücretlidir. Prime Video hesabınızla üye olabilir ve aylık olarak Prime Video’nun sunduğu içeriklerden faydalanabilirsiniz.

Amazon Prime Video Üyeliği Ne Kadar Sürer?

Amazon Prime Video’da üyelik süresi ödeme yaptığınız her ay boyunca güncellenir. Ödeme yapmadığınız zaman hesabınız kapatılmaz. Fakat video ve içeriklerden yararlanma hakkınız olmayacaktır. Amazon Prime’da ücret ödediğiniz her ay için limitsiz kullanım hakkınız bulunur. Üye olduğunuz tarihten itibaren bir ay geçerli kullanım hakkınız mevcuttur. İlk ay deneme süresi vardır ve ücret alınmayacaktır.

Amazon Prime Video Ne Kadardır?

Amazon Prime Video’nun fiyatı, her ay 7,90 TL’dir. Platforma üye olduktan sonra ilk ay ücretsiz deneme hakkınız bulunur. Bu süreçte her ay ödeme yaparak limitsiz bir şekilde Prime Video’yu kullanabilirsiniz.

Amazon Prime Video Nasıl Kullanılır?

Prime videoyu kullanmak için öncelikle kullanmak istediğiniz cihazlardan uygulamayı edinmelisiniz. Bilgisayardan giriş yapıyorsanız Amazon Prime Video Platformuna girebilirsiniz. Bundan sonraki işlem oturum açmaktır. Daha önce oluşturduğunuz Prime Video hesabı ile oturum açabilirsiniz. Oturum açtıktan sonra izlemek istediğiniz video veya filmi seçebilirsiniz.

Amazon Prime’ın Diğer Platformlardan Farkı Nedir?

Amazon Prime diğer platformlardan farklı olarak kendine özel içerikler üretir. Her platform kendine özgü video ve filmleri üretip öne çıkmaya çalışır. Fakat Amazon Prime Video’nun tercih edilmesinin en önemli nedeni fiyatındaki düşüklüktür. Diğer platformlarla kıyaslandığında içerik olarak özgünlük sunan Amazon Prime Video, insanların daha çok tercih ettiği bir fiyata sahiptir.

Ayrıca Amazon Prime Video’ya üye olmak her ay için Twitch platformunda bir yayıncıya ücretsiz abone olma hakkı verir. Bu da Prime Video’ya üye olma sayısını arttırmıştır.

Amazon Prime Video Televizyona Nasıl Bağlanır?

Prime Videoyu televizyona bağlamak için Prime Video’nun uygulamasını indirmeniz gerekir. Uygulamanın içinde “yayınla” seçeneği bulunmaktadır. Uygulamayı kullandığınız telefonun ve paylaşım yapacağınız cihazın aynı Wifi’a bağlı olması gerekir. Televizyonunuzda “chromecast” özelliği varsa, yayınla seçeneğine basıp cihazınızı seçtikten sonra istediğiniz videoyu televizyona yansıtabilirsiniz.

Amazon Prime Video’nun Artıları Nelerdir?

Prime Video’nun artıları bu platformun tercih edilmesinde olanak sağlamaktadır. Prime Video’nun artılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İnternet üzerinde film araştırması yaparken Prime Video sizi o filme uygulama üzerinden yönlendirir.
  • İzlediğiniz filmdeki karakterleri ve bu karakterleri oynayan oyuncuları Prime Video üzerinden tek tıkla öğrenebiliyorsunuz.
  • Filmlerin ve Prime Video’ya özel içeriklerin IMBd puanları uygulama içinde verilmiştir.
  • İzlediğiniz filmdeki sahnelere uygulama yolu ile ulaşabilirsiniz.
  • Filmde oynayan ünlüleri anlık olarak görüntüleyebilirsiniz.

Amazon Prime Video’nun Eksileri Nelerdir?

Prime Videonun eksik olduğu bazı noktalar da bulunmaktadır. Bu eksiklikleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Filmler arasında geçiş yaparken üye olmanıza rağmen reklam gösterilmektedir.
  • Alt yazı seçeneklerinde ayarlama yapmak için oldukça uğraşılması gerekir.
  • Çoğu içeriğin Türkçe seslendirmesi bulunmamaktadır.

Amazon Prime Video çok fazla eleştiriye sahip değildir. Bu nedenle ve fiyatındaki uygunluk sebebiyle diğer platformlara göre tercih edilen bir platform olmuştur.

Editör: TE Bilisim