Okullar erken tatil olur mu? Ara tatil günleri uzar mı? soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Omicron varyantıyla birlikte vaka sayıları 40 bini aştı. Vatandaşlar bu sebeple okulların erken kapanıp kapanmayacağını araştırmaya başladı. Koronavirüsün Omicron vakalarının Türkiye'de de görülmesiyle hızla artış yaşanmaya başlamış gözler yeni yıl kutlamalarına çevrilmişti. Pek çok ülke karantina uygulamalarını başlatmışken gözler okullara çevrildi. Peki, Okullar erken tatil olur mu? Ara tatil günleri uzar mı? işte tüm detaylar haberimizde…

OKULLAR ERKEN TATİL OLUR MU?

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitim gündemine dair öğretmen ve öğrencileri ilgilendiren konu hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin en az 2 doz aşılanma oranının İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerin üzerinde olduğunu hatırlatan Erdoğan "Tedbirlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ARA TATİL GÜNLERİ UZAR MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, çalışma takvimine göre İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bir eğitim döneminde 4 kez tatil yapıyor. Öğrenciler bu yıl 15-19 Kasım tarihlerinde birinci ara tatili yaptı. Birinci dönemin sona ereceği yarıyıl tatili ise 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde okulların kapanması veya yarıyıl tatilinin erkene alınması gibi bir madde bulunmuyor. Bakan Mahmut Özer, yüz yüze eğitime ara verilmesinin gündemlerinde olmadığını hatırlatarak Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile birlikte okulların açık ve güvenli tutulacağını söyledi. Vaka nedeniyle kapatılan sınıfların oranının yüzde 1 olduğuna dikkat çeken Bakan, 850 bin sınıf ile kıyaslandığında bu rakamın az olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim