6512 ve 1101 nitelik kodu nedir? 1103 nitelik kodu ne demek? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. KPSS tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından adaylar, nitelik kodlarının anlamlarını araştırmaya başladı. Peki, 6512 ve 1101 nitelik kodu nedir? 1103 nitelik kodu ne demek? İşte tüm detaylar haberimizde…

6512 NİTELİK KODU NEDİR?

6512 D1 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

1101 NİTELİK KODU NEDİR?

Devlet memuru olmak isteyen 7’den 70’e farklı yaş gruplarından kadın ve erkek binlerce kişi bulunmaktadır. Bu kişiler için KPSS sınavı, ÖSYM tercih kılavuzu, yayımlanan personel alım ilanları ve özel şartlar yani nitelik kodları çok önemlidir. Bu nedenle adaylar tüm bu başlıklar hakkında araştırmalar yapmaktadır. Özellikle de 1101 nitelik kodunun ne olduğu, ne işe yaradığı merak edilmektedir. Bu kod adayların cinsiyetine dikkat çekmektedir. 1101 nitelik kodu ile alım yapan kadrolar, kurumlar yalnızca erkek adayların başvurabileceğini belirtir. Bu kodun olduğu ilanlara kadın adaylar başvuru yapamaz. Yalnızca erkek adayların başvuruları dikkate alınır. Bu kodun ne anlama geldiğine dikkat etmeyen binlerce kişi hayal kırıklığına uğramıştır. Bu nedenle ilgilendiğiniz kadrolarla ilgili kodları ve şartları iyi incelemenizde fayda bulunur. Nitelik kodları 2001 kodundan 4983 koduna kadar uzanmaktadır. Yüzlerce kod farklı şartları ifade etmektedir.

1103 NİTELİK KODU NE DEMEK?

KPSS'de 1103 nitelik kodu "cinsiyeti kadın olmak" şartını ifade etmektedir. Bu kodlu alanlara sadece kadın adayların alındığını belirtmek için kullanılır. Adaylarda aranan başka bir şart yok ise 1103 nitelik kodu kadın adayların seçilmesi gereken ve sınava girmeleri için yeterli olan koddur.

Editör: TE Bilisim