Borç Hedge nedir, ne demek? Borç Hedge etmek ne anlama geliyor? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Hedge, riskten korunma anlamında kullanılan ve borsa piyasasında yer alan bir terimdir. Pek çok kişi borsada kullanılan terimler hakkında bazı araştırmalar yaparak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Bu terimlerden biri olan hedge, borsa piyasasında bulunan kişilerin merak ettiği bir terimdir. Peki, Borç Hedge nedir, ne demek? Borç Hedge etmek ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar haberimizde…

BORÇ HEDGE NEDİR, NE DEMEK?

Borsada çok fazla sayıda işlem bulunmasından dolayı, tüm bu işlemler farklı terimlerle anlatılabiliyor. Borsa içerisinde yer alan bu terimler, borsaya girecek olan kişiler tarafından araştırılıyor. Hedge de bu terimlerden biri olması nedeniyle, çok merak edilen bir terim oluyor. Hedge, riskten korunma veya kendini garantiye alma anlamında kullanılan bir terimdir. Kişiler bazı işlemlerle hedge yapar ve kendini korumaya alır.

BORÇ HEDGE ETMEK NE ANLAMA GELİYOR?

Hedge etmek, finansal veya ticari faaliyetler sırasında oluşacak fiyat hareketlerine karşı korunmak için yapılan işlemlerdir. Hedging işlemi ile alınan risk sıfırlanabilir veya sınırlandırabilir ve kâr sabitlenebilir. Hedge işlemi döviz riskleri için yapılabileceği gibi, emtia, faiz ve hisse senedi için bile yapılabilir.

Editör: TE Bilisim