Yaşlılık maaşı ne zaman yatacak 2022? 65 yaşı yaşlılık maaşı ne zaman yatar? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. 2022 asgari ücret zammının ardından Ocak ayına girilmesiyle birlikte milyonlarca memur ve memur emeklisinin zam oranları, evde bakım aylığı, 65 yaş yaşlılık maaşı, engelli parası gibi daha pek çok ödemenin de miktarı arttı. Vatandaşlar merakla yaşlılık aylığının ne kadar olduğunu ve yararlanma şartlarını araştırır oldu. peki, Yaşlılık maaşı ne zaman yatacak 2022? 65 yaşı yaşlılık maaşı ne zaman yatar? İşte detaylar haberimizde...

YAŞLILIK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK 2022?

Her 3 ayda bir kez yılda 4 kere ödenen 65 yaş aylığı diğer adıyla yaşlılık aylığına da zam yapıldı. Asgari ücrete yapılan yüzde 50 artışın ardından 65 yaş aylığı kaç para oldu araştırması da başladı. 2022 yılında 65 yaş aylığı 1296 lira oldu.

Aylık bağlama işlemleri, Mal müdürlükleri/ Defterdarlıklar tarafından tüm belgelerin Genel Müdürlüğümüze eksiksiz olarak ulaşmasıyla ve geliş sırasına konularak yapılmaktadır. Eksik bilgi olması durumunda, yapılacak yazışmalar nedeniyle aylık bağlama işlemleri uzamaktadır.

İlk ödeme, Türkiye genelinde herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubeleri tarafından daha sonraki ödemeler ise Türkiye genelindeki herhangi bir PTT şubeleri kanalıyla yapılır.

65 YAŞI YAŞLILIK MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

65 yaş aylığına yapılacak zam tutarı, 2022 asgari ücret maaşının belirlenmesi ardından duyurulmuştu. 65 yaş aylığı için yeni rakam duyuruldu. Buna göre 65 yaş aylığı 1296 TL olarak belirlendi.

2022 sayılı Kanun uyarınca ödenen aylıklar bir hizmet veya prim karşılığı olamayıp sosyal yardım niteliğindedir. Bu aylıklar Mart, Haziran, Eylül, Aralık olmak üzere üçer aylık dönemler halinde ödenmektedir.

Editör: TE Bilisim