Bilim ve Sanat Merkezi olarak bilinen BİLSEM 2022 sınav tarihleri vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. 2022 BİLSEM sınav başvurusu nasıl yapılır? BİLSEM başvuru için arama motorlarında sorgulama yapılıyor. Bilsem sınavı özel yetenekli çocukların ön plana çıkmasını sağlayan soruları içeren sınavlara her yıl milyonlarca öğrenci giriş yapıyor. Peki, 2022 BİLSEM sınav başvurusu nasıl yapılır? İşte BİLSEM sınav başvuru ekranı!

2022 BİLSEM SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yetenek alanlarına göre, öğrencilerin aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasından seçim yapılacak. İlk etabın tamamlanmasının ardından, 19 Şubat - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında, ismi belirlenen öğrenciler yetenek alanlarına göre yeni bir değerlendirmeye tabi tutulacak.

Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilecek öğrencilerin gözlem formları  e-okul Yönetim Bilgi Sistemi (İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri/Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi Gözlem Formu) üzerinden doldurulacak.

BİLSEM SINAV BAŞVURU EKRANI!

BİLSEM sınavları için herhangi bir başvuru ekranı bulunmamaktadır. BİLSEM sınavlarını ve eleme aşamalarını tamamlayan öğrenciler, açıklanan tarihlerde bağlı oldukları ildeki Bilim ve Sanat Merkezi'ne doğrudan başvuru yaparak kayıt işlemlerini tamamlayabilecek.

Bilsem başvuru kılavuzu MEB tarafından yayınlandı, BİLSEM sınavına girmek ve konuya ilişkin detayları öğrenmek isteyen öğrenciler ve veliler, BİLSEM kılavuzunu araştırmaya başladı. Detaylı olarak forma erişim sağlamak için BURAYI tıklayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim