Levent Gültekin

Fatih Terim ile yolların ayrılmasından sonra radikal bir kararla Domenec Torrent ile anlaşmaya varan, fakat dün akşam Hatay deplasmanından çıkamayan Galatasaray’da transfer çalışmalarına start verildi.

Süper Lig’de son 10 maçından sadece 1 tanesini kazanabilen ve tarihinin en kötü dönemini geçiren Cimbom, Torrent’le geleceğin temellerini atmak isterken, sarı kırmızılı yönetimin Fatih Terim krizinden sonra Işıtan Gün skandalıyla karşı karşıya kalması Burak Elmas’ı bir hayli yıprattı.

4-2 sonuçlanan Hatayspor maçından sonra özellikle sosyal medya üzerinden istifaya davet edilen Burak Elmas’ın panik halinde olduğu ifade edilirken, kulislerden gelen bilgilere göre eski başkanlardan Dursun Özbek’in yeniden adaylık için şimdiden kolları sıvadığı bildirildi.

Sezon başında Fatih Terim’le yola çıkan ve tecrübeli teknik adamın verdiği transfer raporu doğrultusuna göre hareket eden Galatasaray’ın yaklaşık 25 milyon Euro gibi bir rakam harcaması camia içerisinde büyük tepki çekerken, saha içerisinde bu paranın karşılığının alınamaması ise Burak Elmas’ın istifaya davet edilmesine neden oldu.

21.hafta sonunda sadece 27 puanı bulunan ve düşme hattının 6 puan önünde olan Galatasaray’da Hatayspor maçında büyük tepki çeken oyuncuların yerlerinin doldurulması için harekete geçilirken Domenec Torrent’in yönetimden ilk olarak mutlaka kaleci transferini istediği belirtildi. Yediği gollerle taraftarlarına saç baş yolduran ve dün akşam resmen iflas eden İsmail Çipe’nin son durumunu gören Torrent’in tecrübeli bir kaleci talebinde bulunduğu aktarılırken, 59 yaşındaki teknik adamın Burak Elmas’a ‘M.City’den tanıdığım Muriç’i alabiliriz fakat onun şu anda Adana Demirspor ile sözleşmesi devam ediyor, gelecek sezon 23 yaşındaki oyuncuyu transfer ederek kale problemini çözebiliriz fakat bize şu anda tecrübeli ligi bitirebileceğimiz bir file bekçisi lazım’ dediği öğrenildi.

Gerek M.Cityli yöneticilerle gerekse Pep Guardiola’yla arası çok iyi olan Domenec Torrent’in Arijanet Muric’i Galatasaray’a getireceği anlaşılırken, Karadağlı eldivenin de sarı kırmızılı kulübe gelmeye son derece sıcak baktığı bilgisi geldi.

Bu sezon Adana Demirspor formasıyla 16 maça çıkan Muriç 2 sarı kart gördü. Yetenekli kaleci daha önce Girona, N.Forrest ve Nac Breda’da oynamıştı.

Editör: TE Bilisim