Kadıköy Belediyesi ise yaptığı incelemede, projeye aykırı bölümler tespit edildiğini, tutanak tutulduğunu ve dairenin boş olması nedeniyle mühürlendiğini savundu.

İSTANBUL 13. İDARE MAHKEMESİ, KADIKÖY BELEDİYESİ'NİN SAVUNMASINI ALACAK

Merve Aydın, Kadıköy Belediyesi'nin söz konusu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle İstanbul 13. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. İstanbul 13. İdare Mahkemesi, Merve Aydın'ın Kadıköy Belediye Başkanlığı hakkında mühürleme işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davada, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kadıköy Belediyesi ise yaptığı incelemede; projeye aykırı bölümler tespit edildiğini, tutanak tutulduğunu ve dairenin boş olması nedeniyle mühürlendiğini savundu.

MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

İstanbul 13. İdare Mahkemesi; Merve Aydın'ın Kadıköy Belediye Başkanlığı hakkında mühürleme işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davada, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

AYDIN: KADIKÖY BELEDİYESİ'NİN EVİMİ MÜHÜRLEME İŞLEMİ USULSÜZ VE HUKUKA AYKIRI

Basketbolcu Merve Aydın; kendisine ait dairenin Kadıköy Belediyesi tarafından usulsüz mühürlendiğini öne sürdü. Merve Aydın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından şu açıklamada bulundu: "Kadıköy Belediyesi'nin usulsüz ve hukuka aykırı mühürleme işlemi yüzünden 5 gündür evime giremiyorum. 22 Ocak günü antrenmandan döndüğümde kapımın Kadıköy Belediyesi tarafından hiçbir tutanak, idari karar ve zapt olmaksızın mühürlenmesi yüzünden bu karlı hava dışarıda kalmak zorunda bırakıldım."

"Evimde hepinizin zaman zaman yaptığı üzere boya-badana, fayans ve mutfak dolabı değişimi gibi ufak ve ruhsata tabi olmayan tadilatlar yaptırıyordum."

"ANAYASAL HAKKIM OLAN MÜLKİYET VE BARINMA HAKLARIMA TECAVÜZDE BULUNMUŞLARDIR"

"Edindiğimiz bilgiye göre, hakkımda yapılan asılsız şikâyet üzerine Kadıköy Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri doğrudan bir başkan yardımcısının emri üzerine hiçbir araştırma-inceleme yapmaksızın, olay yerinde mühürleme zaptı tutmadan ve tarafıma herhangi bir idari karar tebliğ etmeden evimi mühürlemiş, anayasal hakkım olan mülkiyet ve barınma haklarıma tecavüzde bulunmuşlardır."

"BENİ BU SOĞUKTA EVİMDEN MAHRUM BIRAKMASI KABUL EDİLEMEZ"

"Yapılan işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması için avukatımla yasal süreci başlattık. Ayrıca hiçbir inceleme ve delile dayanmayan bu hukuksuz işlemin tüm sorumluları hakkında görevi kötüye kullanma ve hürriyeti tahditten suç duyurusunda bulunacağım ve tazminat talep edeceğim. Belediyenin sebepsiz yere, araştırmadan, kanuna kurallara uymadan mülkiyet hakkımı kısıtlaması kabul edilemez. Beni bu soğukta evimden mahrum bırakması kabul edilemez. Yetkililerin bir an önce bu hukuksuzluğun karşısında tavır almasını ve gerekeni yapmasını talep ediyorum."

Editör: TE Bilisim