Hollanda'da tedavi gördüğü hastanede yaşam fişinin çekilmesine karar verilen ve A Haber aracılığı ile Türkiye'ye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen ve "Kızımızın Türkiye'ye götürülmesini istiyoruz. Vefat edecekse orada etmesini istiyoruz. Reisimiz ne derse ona razıyız" diyen baba Oğuz Şahin'in çağrısı karşılıksız kalmadı. Başkan Erdoğan'ın talimatıyla yurda getirilen Dilara Şahin'in anne ve babası "Bugün kızımızın cenazesini alacaktık. Bir gurbetçi için ambulans uçak gönderen bir ülkemiz var. Başkanımız ve tüm yetkililerden Allah razı olsun. Bize sahip çıktılar. Bu çok büyük bir gurur" dediler.

Hollanda'da 'öldü' denilerek yaşam fişi çekilmek istenen lösemi hastası Dilara'yı Türkiye'ye getiren ekip konuştu: Riskli bir transferi başarıyla tamamladık. Bundan sonra hastamız pek çok branştaki doktorlarımıza emanet. Dilara'nın ailesi de konuşurken anne ve babanın duygu dolu ifadeleri dikkat çekti.

DOKTORLAR KONUŞTU: BU BAŞARILI BİR SÜREÇ

Hollanda'da yaşayan ve kaldırıldığı hastanede ölüm kalım savaşı verirken hastane yönetiminin yaşam fişini çekmeyi kararlaştırdığı lösemi hastası Dilara Şahin (24) Türkiye'ye getirildi. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla önceki sabah saat 04.10'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirilen Şahin, tedavisine devam edileceği Siyami Ersek Hastanesi'ne nakledildi. Kızının Hollanda'da gördüğü muameleye A Haber kanalı aracılığıyla isyan eden baba Oğuz Şahin'in feryadını duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan hastanın Türkiye'ye getirilmesi için talimat vermişti.

Dilara'yı ülkeye getiren 3 kişilik sağlık ekibinin başındaki Doç. Dr. Murat Sargın "Hastamız yapay kalp ve akciğer cihazına bağlı. Bu cihazla bu kadar saat yolculuk çok sık yapılabilen bir şey değil. Burada gerçekten başarılı ve fedakârca süreçler işledi" dedi.

KAYNAK: SABAH / A HABER

Editör: TE Bilisim