Nihal Olçok (Süleymanoğlu) kimdir? 15 Temmuz Şehidi Erol Olçok'un eski eşi Nihal Olçok aslen nereli, kaç yaşında? Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde eski eşi Erol Olçok ve genç yaştaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Nihal Olçok'un hayatı araştırılıyor. Peki, Nihal Olçok kimdir? 15 Temmuz Şehidi Erol Olçok'un eski eşi Nihal Olçok aslen nereli, kaç yaşında? Konuya dair detaylar yazımızdadır.

Nihal Olçok kimdir? 15 Temmuz Şehidi Erol Olçok'un eski eşi Nihal Olçok aslen nereli, kaç yaşında?

Nihal Olçok 1978 yılında doğmuştur. Nihal Olçok Kuzey Makdedonyalıdır. Doğum yeri Üsküp'tür.

1998 yılında Erol Olçok ile evlenmiştir.

Çiftin evlilikleri 2013 yılında sona erdi. Anlaşmalı olarak Erol Olçok'tan boşanan Nihal Olçok'un boşanmaları 4 Eylül 2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleşti.

Çiftin çocukları şehit Abdullah Tayyip, Cahar Şamil ve Emir Dursun'un velayeti Erol Olçok'a verildi. Erol Olçok'un 15 Temmuz'da şehit olmasının ardından çocukları Cahar Şamil ve Emir Dursun vasiliğini amcaları Cevat Olçok aldı. 

Eşi Erol Olçok 1993 yılından itibaren Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışmıştır. AK Parti'nin kuruluşundan itibaren reklam, organizasyon, kurumsal tanıtım konularından sorumlu olarak çalışmıştır.

Nihal Olçok 15 Temmuz 2016 yılında olan darbe girişiminde eşi ve oğlunu kaybetti. Bunun üzerine "Şehitoğlu Şehit" adında bir kitap yayınladı. 

Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok 15 Temmuz darbe girişimine direnmek için köprüdeki gösterilere katılmıştı. Olçok ve oğlu FETÖ mensupları tarafından şehit edilmişti.

Editör: TE Bilisim