Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz devam ederken, sosyal medyada yeni bir kahraman ortaya çıktı. Bir günde 6 Rus uçağını düşüren pilot halkına umut olmaya devam ediyor. Adının Vladimir Abdonov olduğu söylenen pilotun MiG 29 Fulcrum uçağını sürdüğü tahmin ediliyor.

RUS ORDUSUNA BÜYÜK DARBE VURDU

Sosyal medyada yayılan bilgilere göre; Vladimir Abdonov'un işgalin başladığı 24 Şubat gününden beri ikisi SU-35, biri SU-27, biri MIG-29 ve ikisi SU-25 olmak üzere 6 Rus uçağı düşürdüğü tahmin ediliyor . Ukrayna hükümeti konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmazken ilk doğrulama Ukrayna'nın Avrupa Birliği Temsilcisi Mykola Tochytskyi'den geldi.

"İNSANLAR ONA KİEV'İN HAYALETİ DİYOR"

Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi olan Mykola Tochytskyi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada " Kiev'in Hayaleti" hakkında yaptığı açıklamalarda bir pilotun 6 uçak düşürdüğünü doğruladı. Mykola konu hakkında yaptığı açıklamada "İnsanlar ona Kiev'in Hayaleti" diyor. başkentimiz ve ülkemiz üzerindeki gökyüzüne hükmediyor, işgalci Rus uçakları için şimdiden bir kabus haline geldi. Bir günde Ruslara karşı altı zafer kazandı" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim