CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İnanç Masası biriminde görev yapan Fatma Yavuz, nikah töreninde alkol servisinde bulundu. Bu durumu sosyal medya hesabından yayınladığı video ile duyuran Yavuz, “Misafirlerimizden arzu edenlere alkol servisi yaptık, çünkü yaşam tarzına saygı, lafla değil eylemle gösterilmesi gereken bir şeydir.” ifadelerini kullandı.

DİYANET’TEN KAVULMUŞTU

2019 yılında Diyanet’ten ihraç edilen ve daha sonra İBB’de işe alınan Yavuz’un paylaştığı videoda, “Muhafazakârların, seküler dostlarına borcudur.” diyerek alkol servisi ile ilgili konuştuğu görüldü. Konuşmasını gayri ahlaki şekilde devam ettiren Yavuz, “İsteyen çayını içiyor, isteyen alkol. Kimse kimseye saldırmıyor. Melekler, ‘Sen çok yakın oturmuşsun sana da günah yazıyoruz’ demiyor.” diye konuştu.

“ALKOLÜ BİZZAT BEN ALDIM”

Sözlerinin devamında Diyanet’e de seslenen Yavuz, “Ben dindar dostlarım gelmezler saygı duyarım diye bekliyorum. Bizzat kendim finanse ederek ikram edeceğim dedim. Çok güzel bir şey oldu, Dindar dostlarım da burada. Sayın Diyanet sen istediğin kadar masa başında otur fetva üret. Hiçbir şey olmuyor, kimseye de günah bulaşmıyor. Teşekkür ederim benim hayalimdi hayalim gerçek oldu.” dedi.

HADİS-İ ŞERİF’İ İNKÂR ETTİ

Videonun altında bir kullanıcı Yavuz’a içki ile ilgili bir Hadis-i Şerifi hatırlattı: “ALLAH içkiye, onu dağıtana, içene, üzümünü sıkana, kendisi için sıktırana, taşıyana, kendisi için taşınana, satana, satın alana ve parasını yiyene lanet etsin.” (Tirmizi, Bûyu, 58) Kullanıcıya cevap veren Yavuz, “Sahih değildir. Zira içki içen sahabi de vardı.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim