Göztepe'nin efsane oyuncularından 'Buldozer' lakaplı futbolcusu Fevzi Zemzem hayatını kaybetti. Peki, A Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncularından Fevzi Zemzem kimdir? Fevzi Zemzem'in kariyeri...
Göztepe Kulübü'nden paylaşılan açıklamada, 'Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Fevzi Zemzem'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Cenaze töreni bilgileri netleşince camiamız ile paylaşılacaktır. Türk futbolunun ve camiamızın başı sağ olsun.' ifadeleri kullanıldı.

FEVZİ ZEMZEM KİMDİR?

1941 yılında İskenderun'da dünyaya gelen Zemzem 1959 - 1974 tarihleri arasında santrafor olarak 15 yıl formasını giymiş olduğu Göztepe'de iki kez de gol kralı oldu. Avrupa Fuar Şehirleri Kupasında çeyrek ve yarı final oynayan milli futbolcu 20 milli maçta 6 gol atma başarısına sahip.

'Buldozer' lakabıyla da tanınan Fevzi Zemzem, sarı-kırmızılı forma ile atmış olduğu 145 golle takımın Süper Lig tarihindeki en golcü ismi konumunda yer alıyor. Fevzi Zemzem, A Milli Futbol Takımı ile çıktığı 18 maçta 6 gol kaydetmişti.

BULDOZER LAKABININ HİKAYESİ NE?

Milliyet Ege'ye 'buldozer' lakabının hikayesini şu sözlerle açıklamıştı: 'Antrenmandan önce sahaya gidip fazladan şut ve onlarca depar atardım. Bu çalışma şekli sayesinde savunma oyuncularını yıkıp geçmeye başlamıştım. Bir Altınordu maçından sonra, Yeni Asır Gazetesi'nden Cayhan Gür'ün 'Bir buldozer gibi aldı götürdü, golünü yaptı' diye yazmasıyla bu lakap takıldı ve o günden bu yana değişmedi.'

FUTBOLCULUK KARİYERİ

Bursa'da askerliğini yaptığı dönemde, Bursa Havagücü adlı askeri futbol kulübünde oynarken Göztepeli yöneticiler tarafından keşfedilen Zemzem, faal futbol hayatı boyunca aralıksız 11 yıl taşıdığı Göztepe formasıyla 1. Futbol Ligi'nde toplam 144 gol atıp, 2 Türkiye Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı.

1967-1968 sezonunda kaydettiği 19 golle gol kralı oldu.

1968-1969 sezonunda UEFA Kupası'nda yarı final, ertesi sezon UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynayan Göztepe'nin efsane kadrosunda yer aldı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

1965-1969 arasında 18 kez giydiği A Millî forma ile 6 gol kaydetti.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Teknik direktörlük kariyeri içerisinde en büyük başarısı 1978-79 sezonu sonucunda çalıştırdığı Orduspor'un, 1. lig'i 4. sırada tamamlayarak ertesi sezon tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etmesi olmuştur. Bunun dışındaki diğer başarısı, 1985-86 sezonunda Diyarbakırspor'u 1. Lig'e çıkartması olarak kabul edilebilir.

Geçtiğimiz senelerde Fevzi Zemzem kalp krizi geçirmişti. Eski Türkiye gol kralı da olan Zemzem bu rahatsızlıktan ötürü tedavi altına alınmıştı.

Editör: TE Bilisim