2019 Survivor Türkiye Yunanistan kadrosunda yer alan yaşadığı talihsiz bir sakatlık sonucu diskalifiye olan Survivor Hikmet Tuğsuz'un yaşam öyküsü merak ediliyor. 2022 Survivor All Star Gönüllüler takımında yarışan Survivor Hikmet'in boyu, yaşı, mesleği, memlekti, ilgilendiği spor alanları araştırılmakta. Peki, Survivor Hikmet Tuğsuz'un boyu kaç, aslen nereli? Survivor All Star Hikmet kimdir, kaç yaşında, hangi sporu yaptı? Yanıtlar yazımızın devamında!..

Survivor Hikmet Tuğsuz'un boyu kaç, aslen nereli? Survivor All Star Hikmet kimdir, kaç yaşında, hangi sporu yaptı?

Survivor 2022 All Star'da Gönüllüler takımında yer alan Hikmet Tuğsuz, 16 Kasım 1986 yılında dünyaya gelmiştir. 35 yaşındaki Hikmet Tuğsuz, aslen Antalyalıdır. Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Bademli kasabasında doğan Hikmet, spor dolu bir geçmişe sahip. Uzun boyu ve fiziğiyle dikkat çeken Hikmet, pek çok ismin kendisinden çekindiği bir yarışmacı olarak biliniyor.

Survivor Hikmet'in boyu ve kilosu

Hikmet Tuğsuz 188 boyunda ve 93 kilodur. 2019 yılında Survivor'a katılabilmek için kısa sürede çok fazla kilo veren Hikmet Tuğsuz, kafasına koyduğunu yapabileceğini, gözünün gördüğünden korkmadığını dile getiriyor. 

Survivor Hikmet'in mesleği nedir?

Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olan Hikmet Tuğsuz, ilkokul 4. sınıfta katıldığı bir yarışma sonucu sporla tanıştı. 

Antrenörlerinin yönlendirmesi sonucu atletizm ile tanışan Survivor Hikmet, Milli Takım antrenörü Ertuğrul Oğulbulan'ın da yardımıyla decatlon branşına yöneldi. Uzun yıllar boyunca burada rekorları elinde bulunduran Survivor Hikmet, bu sürede geçilemedi ve şampiyon oldu. 

Bunun yanı sıra hentbol, futbol, triatlon ve voleybol gibi branşlarla da ilgilenmiş olan Survivor Hikmet Tuğsuz, üniversitenin ardından hem antrenörlük hem de sporculuk yapmaya devam etti. 

Kırkpınar Başpehlivanları Ali Gürbüz, Okan Acar, Ertuğrul Dağdeviren, Bayram Arslantaş gibi sporcularla birlikte olan Tuğsuz, bu isimlere antrenörlük yapmıştır. 

2019 Survivor Türkiye Yunanistan öncesi Hikmet Tuğsuz şunları söylemişti;

Toroslarda büyüdüm, ailem hayvancılık yapıyor. Spor yapıyordum aktif olarak ancak sporu bıraktım. Milli takım antrenörlüğü yapıyorum. Lise bittikten sonra iyi bir üniversiteye aldılar. Başarılar gelmeye başladı. 8 sene Türkiye'de decatlonda geçilmedim. Çok zor branştır, 10 tane branşı yapabilme özelliğine sahip bir sporcuyum. 

Bana atletizmde Deli Hikmet derler, kimsenin yapamadıklarını yaptığım için. Survivor senin yerin dediler ve ben de başvurdum. Survivor'da her şey bana göre. Gözümün gördüğü her şeyi yapabilirim. 

Buradan giderken beni hiçbir şey üzmez. Yıllardır il dışındayım. Yemek seçmiyorum, ne olursa olsun yiyebilirim aç kalacağımı düşünmüyorum. Ben Yörük çocuğuyum. Toros ruhu bende oldukça Yunanlar vız gelir. 

Survivor Hikmet'in Instagram hesabı

Özel hayatı yakından merak edilen Survivor Hikmet Tuğsuz'un evli mi yoksa bekar mı olduğu da internette araştırılıyor. 35 yaşındaki iddialı yarışmacı bekar. Sosyal medyayı da aktif kullanan Hikmet, 'hikmettugsuz' kullanıcı adıyla Instagram'da yer alıyor ve şu an itibariyle takipçi sayısı 74 binden fazla.

Survivor Hikmet'in 2019'daki sakatlığı

Survivor Hikmet Tuğsuz, adadaki bir oyun sırasında çok talihsiz bir sakatlık geçirmiş ve dizlerinde tüm bağları koparmıştı. Yarışmaya devam edemeyip diskaliye olmak durumunda kalan Survivor Hikmet, sonrasında bir gün sürecek bir ameliyata girmiş ve uzun süre tedavi görmüştü.

Editör: TE Bilisim