Galatasaray taraftarları Begüm Özkan kimdir, kaç yaşında, mesleği nedir, nereli, ne iş yapıyor şeklinde soruları araştırıyor ve bu sorulara yanıtlar arıyor. Galatasaray'da Burak Elmas'ın ibra edilmediği Genel Kurul'da yaptığı konuşmayla gündemi sallayan Begüm Özkan, başkanlığa adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. Begüm Özkan'ın listesinde Erden Timur da  var. Eski başkan Adnan Polat ve camianın önde gelen isimleri de destek veriyor.

Begüm Özkan avukattır.
Avukat Begüm Özkan twitterda @begum_ozkan kullanıcı adı ile bulunur.
Begüm Özkan 11.5 Bin takipçiye sahip. Profil açıklamasında ” Galatasaray, ralli, tiyatro, müzik, hukuk, adalet vs.” yazar.
Galatasaray Lisesi (123. Dönem) ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmiştir. 1991 yılında TGRT’de başlayan otomobil programı yapımcılığı ve sunuculuğu görevini, NTV ve CNN Türk’te 2000 yılına dek sürdürmüştür. Aktif olarak otomobil sporları yarış ve organizasyonlarına katılmış, 4 yıl üst üste Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonu olan ekipte yer almıştır.

Milliyet Dergi grubu, Doğuş Dergi grubu ve Hürriyet Gazetesi’nde Türkiye’nin ilk kadın test pilotu olarak yazılar yazmıştır. 2017 yılında TOSFED genel sekreterliği görevini üstlenmiştir. SKY Türk TV ile Digitürk’te hukuk programı yaparak kariyerine devam etmiştir. 2011 yılında spor medyası içerikli bilişim
şirketi kurmuştur. 2015 yılı sonrası başladığı çiftçilik faaliyetlerine devam etmektedir. KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği) üyesidir. Özhan Canaydın başkanlığı döneminde, Galatasaray Spor Kulübü İletişim Grubu ve Ali Sami Yen komitesinde gönüllü olarak hizmet vermiş,
Adnan Polat’ın başkanlığı döneminde ise Galatasaray Spor Kulübü Pazarlama A.Ş. şirketinde görev almıştır.
24 Aralık 2017 haberlerinde ismi geçen Begüm Özkan ile ilgili “Galatasaray’da tartışılan olağanüstü genel kurul kararına karşı benzeri görülmemiş bir hareket başladı. Sarı-kırmızılı camianın tanınan isimlerinden Avukat Begüm Özkan, başkanlığa adaylığını koyma kararı aldı. Özkan, büyük bölümü kadınlardan oluşan bir liste ile sandığa gidiyor.

Listede, camianın önde gelen ve branşlarında tanınmış isimler bulunuyor. Kendilerine, ‘Galatasaray Gönüllüleri’ diyen Begüm Özkan ve beraberindeki üyeler, ‘yönetimde eşitlik’ ve ‘yuvayı dişi kuş yapar’ sloganları ile yola çıktı. Adaylık için gereken 100 imzayı toplayan Özkan, resmi başvuruyu yaptı.
Başarılı hukukçu, 25 Mart 2017’deki mali genel kuruldaki ‘sert eleştiri’leri gerekçesiyle üyelikten ihraç istemiyle disipline sevk edilmiş ancak gelen tepkiler sonrası yönetim geri adım atmıştı.” Şeklinde haberlere konu olmuştur.

Editör: TE Bilisim