Daha önce Ergenekon davalarında yargılanan Yazar Ergün Poyraz’ın Kuşadası Belediyesi’ne yazdığı ihbar mektubunun ardından saldırıya uğraması fondaş medyayı ikiye böldü. Odatv internet sitesi saldırının CHP’li belediyenin işbirliği yaptığı PKK bağlantılı bir şirketin azmettirdiğini öne çıkardı. Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri ise söz konusu iddiaların hiçbirine dokunmadan Poyraz’a saldıranlara ilişkin hiçbir detay vermedi. Olaya ilişkin 6 kişinin gözaltına alındığını duyuran Cumhuriyet ve Sözcü, Poyraz’ın ne sebeple öldürülmek istendiği sorusunun cevabına değinmedi.

BİR ZAMANLAR KAHRAMANDI

Saldırganların öldüresiye döverek hastanelik ettiği Ergün Poyraz, bir zamanlar fondaş medyanın gözünde adeta bir kahramandı. Poyraz, 2004-2007 yılları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi hakkında iftiralarla dolu kitaplar kaleme aldığı için el üstünde tutuldu.

PKK’LI ŞİRKETLE İŞBİRLİĞİ İDDİASI

Bir süredir Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Ergün Poyraz, belediyenin PKK’lı şirketle işbirliği yaptığını dile getirince bir anda gözden düştü. CHP’li Ömer Günel yönetimindeki Kuşadası Belediyesi’ne önceki gün bir mektup gönderen Poyraz “Son 17 ihalenin 15’i Turan Bağı’nın sahibi olduğu ZBT ve Maray adlı şirketlere verilmiş. Bu firmalar terör örgütü PKK ile bağlantılı. Üstelik belediye bu şirketten 750 bin ton mıcır taş almış. Bu rakam Kuşadası için çok büyük bir alım” diye tepki gösterdi.

MEKTUP ŞİRKETİN ELİNE GEÇTİ

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e gönderildiği sanılan mektup nasıl olduysa anında olayda bahsi geçen inşaat şirketine ulaştı. İddiaların odağındaki ZBT şirketinde çalışan 3 kişi önceki akşam Ergün Poyraz’ın evine gelerek kapıya dayandı. “Arabanıza yanlışlıkla çarptık. Aşağı inebilir misiniz?” diyen bu kişiler, bir süre sonra arabasının durumuna bakmak için aşağı inen Poyraz’ı tekme tokat dövmeye başladı. Saldırıdan hemen sonra Ergün Poyraz’ın fotoğrafı, yazarı olduğu Toplumsal adlı sitede kamuoyuyla paylaşıldı.

KILIÇDAROĞLU 'PES' DEDİRTTİ 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li belediyedeki yolsuzluğu ifşa etmesinin ardından öldüresiye darp edilen Gazeteci Ergün Poyraz olayını çarpıtarak suçu AK Parti hükümetine bağladı. Konunun CHP’li belediyedeki yolsuzlukla ve saldıranların da PKK ile ilintili olduğu gerçeğinden bahsetmeyen Kılıçdaroğlu, olayı hükümetin gazetecileri baskı altında tuttuğu iddiasına bağladı. CHP lideri yaşananları “Gazetecinin görevi gerçekleri yazmaktır. Gerçekleri yazmak kolay bir olay değildir. Gerçekleri yazmak hele bu koşullarda riski üstlenmek demektir. Ergün Poyraz saldırıya uğradı. Yoğun bakımda: Eşiyle konuştum. Bugüne kadar saldırıya uğrayan gazeteciler yüzünden hapse giren oldu mu olmadı. Kimse moralini bozmasın. Bu tür saldırılar olacaktır. Bunun hepimiz farkındayız. Çünkü gerçeklerin geniş kitlelerin öğrenmesini istemiyorlar” sözleriyle çarpıtması gözlerden kaçmadı.

ARABAYLA EZDİLER

İddiaya göre saldırganlar bu kadarla da kalmadı ve öldüresiye dövdükleri Poyraz’ın üzerinden bir de arabayla geçti. Tüm bu yaşanan dehşet anlarına şahit olan Ergün Poyraz’ın eşi Perihan Poyraz çığlık çığlığa feryat edince imdada çevredeki komşular yetişti. Çevredekilerin müdahalesi olmasa arabanın altında ezilerek öldürülmüş olacağı belirtilen Ergün Poyraz, geçtiğimiz günlerde CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından tehditler aldığını duyurmuştu.

35 MİLYON LİRALIK İHALE

Saldırının ardından ZBT inşaat şirketinin sahipleri Turan Bağı ile Zana Bağı ve şoförleri Vural Çelik gözaltına alınırken daha sonra olaya karıştığı belirlenen 3 kişi daha yakalandı. Şüphelilerin emniyet sorgularının ardından adli işlemleri sürüyor. CHP tarafında safa tutan Fondaş medya organları ise belediye kaynaklarının PKK’ya peşkeş çekildiği yönündeki iddiasına ve bir zamanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhindeki mesnetsiz iddialarını gündeme taşıdıkları Ergün Poyraz’a yönelik saldırının CHP’li belediyeye dokunan tarafına kör, sağır ve dilsiz kesildi. Poyraz’ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Diğer yandan CHP’li Kuşadası Belediyesi’nin PKK bağlantılı olduğu iddia edilen şirketlere toplamda 35 milyon TL tutarında ihale verdiği ileri sürülüyor. Bütün bu bilgilerin önümüzdeki günlerde işleyecek olan adli süreçte netleşmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim