Galatasaray'da genel kurul üyesi Fatih Develioğlu'nun genel kurulun iptaline ilişkin açtığı dava sonrası mahkeme ihtiyati tedbir kararı verdi. Bu karar sonrası 30 Nisan'da başkanlık seçimi yapılamayacak.

Mahkeme tedbir kararı verdi, seçim iptal

İstanbul Valiliği ve eski sicil kurulu başkanı Selçuk Erdoğmuş'un genel kurulla ilgili açtığı davaların ardından genel kurul üyesi Fırat Devilioğlu 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne genel kurulun iptali ve 30 Nisan'da yapılacak seçim için ihtiyati tedbir kararı verilmesi talebiyle dava açtı.

Fırat Develioğlu'nun açtığı davada mahkeme ihtiyati tedbir kararı verdi. Buna göre sarı-kırmızılı 30 Nisan yapılması plananlanan seçimli olağanüstü genel kurulu gerçekleştirelemeyecek.

Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekiyor

Seçimin yapılabilmesi için mevcut başkan Burak Elmas'ın görevinden istifa etmesi gerekiyor. Elmas istifa kararı almaz ise görevine devam edecek.

İlk dava İstanbul Valiliği'nden

İstanbul Valiliği 26 Mart’taki Genel Kurul’u inceleyen Dernekler Masası’nın hazırladığı rapor üzerine Galatasaray Kulübü aleyhine İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açmıştı. İstanbul valiliğinin açtığı dava devam ederken tedbir kararı reddedilmişti.

İkinci dava Selçuk Erdoğmuş'tan

Sonrasında eski sicil kurulu başkanı Selçuk Erdoğmuş, İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davada, Genel Kurul’da tüzük ve mevzuata aykırı davranışlar yaşandığından hareketle; toplantıda alınan tüm kararların iptalini ve bu yönde ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep etti.

KAYNAK AJANSSPOR / BURHAN CAN TERZİ

Editör: TE Bilisim