Güvenlik kabinesi üyeleri, Başsavcı Gali Baharav-Miara ve yargıç Tzachi Uziel'e ortak bir mektup göndererek, Netanyahu'nun haftada üç kez mahkemeye çıkmasının devlet güvenliğine ciddi zarar vereceğini vurguladı. Mektupta, 7 Aralık'taki güvenlik kabinesi toplantısında bu durumun şiddetle eleştirildiği belirtildi.

"Bu ciddi uyarıyı dikkate almayanlar güvenlik zafiyetlerinden sorumlu tutulabilir" ifadelerine yer verildi ve Netanyahu'nun görevlerini etkin bir şekilde sürdürebilmesi için bir çözüm bulunması istendi.

Başbakan Netanyahu, yarın Tel Aviv Bölge Mahkemesi'nde ifade verecek. Duruşmalar, 24 Mayıs 2020'de başlamış; ancak 3 Aralık'ta Şin-Bet'in tavsiyesiyle ifadesinin Tel Aviv'de alınmasına karar verilmişti.
 

Kaynak: AA