Pınar Karahan/ Özel

Türkiye'nin yerli ve milli kredi kartı markası Troy, son dönemde yaşanan İsrail- Filistin savaşı ile birlikte yoğun ilgi görüyor. Mastercard ve Visa'nın boykot edilmesi, Troy kartına olan ilgiyi daha da artırdı.

Kuveyt Türk Şube Müdür Yardımcısı Emre Dikdoğmuş, Diriliş Postası'na yaptığı açıklamada, Troy kart başvurularının son günlerde çok arttığını söyledi. Dikdoğmuş, "Dün erken saatlerden itibaren insanlar gelmeye başladı ve 'Troy karta geçmek istiyorum' diye taleplerde bulunmaya başladı. Bu boykotlardan dolayı çok talep ediliyor ve elimizdeki stokların tamamı tükendi" dedi.

Mastercard ve Visa'dan Troy'a nasıl geçilir?

Dikdoğmuş, Troy kartına geçmek isteyenlerin banka şubelerine gitmeden mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden başvuru yapabileceklerini söyledi. Dikdoğmuş, "Kuveyt Türk olarak bir açıklama yaptık. Artık şubelere gelmeden mobil bankacılık ve internet bankacılığında bir ekran açıldı ve bu sekmeden kolayca Kuveyt Türk kartları adreslerine Troy kart olarak basılıp gönderilecek" dedi.

Otomatik Ödeme Talimatları Troy'a nasıl geçer?

Dikdoğmuş, Troy karta geçenlerin otomatik ödemelerini de geçirmeleri gerektiğini vurguladı. Dikdoğmuş, "Master ve Visa kartlarına tanımlı otomatik ödemelerini, bireysel ödeme talimatlarını da Troy karta tanımlamaları güncellemelerini yapmalılar" dedi.

Bankalardaki yoğunluk durumu nedir?

Dikdoğmuş, yaşanan yoğunluğu yerli ve milli duygularla olduğunu belirterek, bundan mutluluk duyduklarını ve bankada yaşanan olağanüstü bu durumu, müşterilerine daha hızlı hizmet etmek için internet bankacılığını devreye soktuklarını dile getirdi.

TÜİK mart ayı dış ticaret endekslerini açıkladı TÜİK mart ayı dış ticaret endekslerini açıkladı

Son olarak, Troy kartlarının uluslararası alışverişlerinde ve ticarete açılmasının önemini vurgulayan Dikdoğmuş, bir çok iş insanı olan müşterilerinin uluslararası ticaret yaptıklarını belirterek, müşterilerinin bu kartı bu sebepten dolayı kullanamadıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi