Filistin resmi ajansı WAFA'da yayımlanan habere göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne şiddetli saldırılarına devam ediyor.

İsrail, Han Yunus’taki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. Saldırıda, 4 Filistinli hayatını kaybetti, 30’dan fazla Filistinli yaralandı.

İsrail ordusunun Han Yunus'a daha önce düzenlediği saldırıda yaralanan bir Filistinlinin de yaşamını yitirdiği belirtildi. 

2024 1 A A 37783856

Portekiz'de erken genel seçimlerde oy kullanma işlemi başladı Portekiz'de erken genel seçimlerde oy kullanma işlemi başladı

GAZZE'DE ŞİDDETLİ SALDIRILAR YENİDEN BAŞLADI

İsrail, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.

İsrail’in saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 2 bin 222 Filistinli yaşamını yitirdi, 5 bin 751 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 52 bin 314'e ve yaralıların sayısı da 117 bin 792'ye çıktı.

Kaynak: AA