İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X üzerinden Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul ve Yalova merkezli operasyonlar düzenlendiğini aktardı.
Bakan Yerlikaya, elebaşılığını cezaevinde bulunan kişinin yaptığı organize suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonda 17 şüphelinin yakalandığı belirtti.
Yerlikaya, yaptığı paylaşımda şunları aktardı:
"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü çalışmaları sonucu, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, tehdit, mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tefecilik, 6136 sayılı Kanuna muhalefet ve TCK 191 eylemlerini gerçekleştiren şüpheliler ve bu şüphelilerin saklandıkları hücre evi olarak değerlendirilen adreslere yönelik bu sabah İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesi merkezli Eyüpsultan, Sultangazi ilçelerinde ve Yalova'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Bu şehir eşkıyalarının vatandaşlarımıza zarar vermesi engellendi. 112 Acil Çağrı Merkezimizi arayın, biz gereğini yapalım.
Bizim mücadelemiz; vatandaşlarımızın huzurunu ve güvenliğini sağlamak içindir. Hiçbir organize suç örgütünün milletimizin huzurunu bozmasına izin vermeyeceğiz."
Bakan Yerlikaya, paylaşımında, operasyonlara ilişkin görüntülere de yer verdi.
Bu sabah İstanbul ve Yalova merkezli, elebaşılığını cezaevinde bulunan bir şahsın yaptığı Organize Suç Örgütüne yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonumuzla 17 şüpheliyi yakaladık.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 31, 2025
İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde;… pic.twitter.com/QrLW7pgi9O




