Dünya zor zamanlardan geçiyor, millet olarak sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz, devlet olarak bu süreci en az zayiatla atlatmak için gerekli tedbirleri almak için uğraşıyoruz.

Bu süreçte herkese sorumluluk düşüyor, herkes karınca kararınca bu sürecin daha hafif atlatılması için sürece katkı sunmak için çalışmalı…

Zaman bencillik yapacak, sadece kendimizi düşünecek, bireysel olarak çözüme ulaşılacak zaman değil. Sadece kendini düşünen, bu ülke ve millet için çalışmayan kim varsa bilsin ki bu süreç sonunda selamete ulaşamadığımızda kendileri de milletin geri kalanıyla aynı kaderi paylaşacak…

Bu devlet bir gemi ve biz bu gemiyi sağ salim bir şekilde limana ulaştıramazsak geminin en lüks kamarasında, zevk ve sefa içinde hayat süren; gemiyi limana ulaştırmak için gayret sarf eden kaptanından mürettebatına çalışanlara elinden geldiğince yardım etmeyip sadece eleştiren hatta morallerini bozmak için elinden geleni ardına koymayanlar da bu geminin içinde hepimizle birlikte denizin dibini boylayacak.

Herkes attığı adımlara, ortaya koyduğu eylemlere ve söylemlere dikkat etmeli… Ayrıştırıcı eylem ve söylemlerden uzak durmalı, pozitif anlamda eleştiriler istisna, bu dönem eleştirmek değil, el ele bir şeylere erişmek vaktidir.

Ayrışmak değil, birleşmek vaktidir.

Dövüşmek değil, dertleşmek zamanıdır.

Paylamak değil, paylaşmak gereklidir.

Hesabi değil, hasbi davranmanın hayat kurtaracağı zamanlardayız.

Farklılıklarımızı değil, ortak noktalarımızı ön plana çıkarmamız gereken zamanları yaşıyoruz.

Başkalarının gözündeki çöpe odaklanmadan önce kendi gözümüzdeki merteği görme olgunluğunda olmamamız gereken demlerdeyiz.

Çuvaldızı kimseye batırmadan iğneyi kendimize batıracak kadar duyarlılık sahibi olmalıyız.

Zor zamanlar, insanların gerçek kimliğini ortaya çıkaran zamanlardır. Aynı şekilde milletleri millet yapan, devletlerin ayakta kalmasını sağlayan da felaket, musibet, bela, savaş zamanlarında birlik, dirlik ve bütünlük içinde olabilmeleridir.

Bu zor zamanları Allah’ın izniyle elbette geride bırakacağız!.. Karanlık günler, yerini aydınlık günlere bırakacak kısa zaman içinde inşallah!.. Geriye bu dönemde neler yaptığımız, kimlere ne gibi yararımız ya da zararımız dokunduğu kalacak. Her şey unutulacak, kazandığımız ya da kırdığımız kalpler unutulmayacak!.. Bu süreçte kalpler kırmayıp kalpler kazanalım!..

“Gerçekten zorlukla beraber bir kolaylık vardır.” buyuruyor Rabbimiz İnşirah Suresi’nde…“Zorluklara hükmeden kolaylıklara ulaşır.” demiş Hz. Ali efendimiz…

Bu zorluklarla beraber kolaylıklar olduğu, bu zorluklara hükmedersek kolaylıklara ulaşacağımız bilinciyle sabırlı olmalıyız.

Ülke ve millet olarak büyük bir aile olduğumuzu unutmadan birlik, bütünlük içinde hareket etmeliyiz; bencillikten uzak durmalıyız.

Hepimiz bir vücudun azaları gibiyiz, sanmayın ki diğer organlarda rahatsızlık varken biz acı hissetmeden rahat yaşarız.

“Zorluklar hayatta kaçınılmaz, yenilmek ise sizin seçiminiz…” demiş Roger Crawford…

Yaşadığımız şu andaki zorluklar, bizim için kaçınılmaz ama yenilip yenilmemek bizim seçimimizebağlı…

Birlik, dirlik içinde olursak bu süreçten güçlenerek çıkacağız inşallah.

Unutmayalım: Kenetlenirsek kanatlanırız!..