Biz Müslümanlar, beş vakit namazımızı kılar, her rekâtta Fatiha Suresini okuruz. Orada da “…İyyâke na’budu ve-iyyâke nesta’în…” deriz. “(Ey Rabbimiz!) Yalnız sana ibadet/kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz.”

Bir Müslüman, yalnızca Allah’a kulluk edip sadece Allah için secde eder; Allah’tan gayrı her şey fanidir Müslüman için!..

Hâl böyleyken adı Müslüman olan birçok kişinin ameli Müslümanca değil ve İslam’a muhalif eylem ve söylem içinde.

Mustafa Kemal söz konusu olduğunda birçok kişide bu hâl daha fazla ön plana çıkıyor. Kendilerini Kemalist, laik, çağdaş olarak niteleyenlerin ekseriyeti; başkaları olsa eleştirip dalga geçtikleri, ilkel buldukları her şeyi fütursuzca kendileri yapıyor. Millî bayramlarda, 10 Kasımlarda öyle bir Atatürk fırtınası estiriyorlar ki Mustafa Kemal’in de bir fani olduğunu unutup âdeta onu ilahlaştırıyorlar. Önünde secde edeni mi ararsın, ruhundan istimdat bekleyeni mi ararsın, masum yavrucakları sapık inançlarına alet edenleri mi ararsın?

İşin ironik olan kısmı ise şu: Bir hocaya, âlime, şeyhe hatta Peygamberimize (sav) saygı gösterenleri, biraz fazla iltifat edenleri gördüklerinde Müslümanları kula tapmakla itham edenler, mesele Mustafa Kemal olunca aleni ona tapmaktan çekinmiyorlar. Hatta kendileri gibi tapınmayanları anında “Atatürk kâfiri” ilan ediyorlar ve müthiş bir linç kampanyası başlatıyorlar.

Yıllardır Müslümanları, sırf inançlarından dolayı tahkir eden, gerici ilan eden, Allah’a kulluk/secde edenleri yobazlıkla itham edenler; dünya hayatını bitirip gitmiş olan biri önünde secde edip kula kulluk ediyor ve kendileri çağdaş, modern ve üstün sınıf oluyor. Hatta kendini Kemalistlerin tanrıçası gibi gören kanadı kırık bir BAYAN, “10 yıl önce bu kadar Atatürkçü değildim. Şimdi Atatürk benim ilahım diyorum. Hiçbir kusurunu görmediğim gibi Atatürk’e artık tapıyorum.” diyor çıktığı televizyon kanalında!.. Ve bu BAYAN eleştirilmediği gibi alkışlanıyor!..

Şimdi kula kulluk ettiğini ilan eden, en sapıkça fikirlerini en özgür bir şekilde dillendiren bu tayfa çağdaş; Allah’a iman ettiğini, Allah’tan başka ilah tanımadığını, yalnızca Allah’a kulluk edeceğini söyleyen Müslümanlar yobaz, gerici öyle mi?

Sizin gibi hem dünyada hem ahirette rezil ve zelil yaşamaktansa Allah’tan başkasına boyun eğmeyip yalnızca Allah’a kulluk edip hem dünyada şerefli bir kul olarak yaşar hem de ahiretimi yakmadan dünya hayatımı tamamlamış olurum.

Son olarak ise 10 Kasım’da güya Mustafa Kemal’i anma kılıfıyla çocuklara, öğrencilere Mustafa Kemal fotoğrafları önünde secde ettiren okul idarecilerinin, öğretmenlerinin açığa alınıp meslekten ihraç edilmesini talep ediyoruz.

Özellikle de imam hatip okullarını buna alet eden tüm idareciler ve öğretmenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Osmaniye Kadirli, Bursa, Kastamonu vb. illerdeki imam hatip okullarında yapılan iğrenç anma etkinliklerini görünce bu idareciler mi imam hatip ruhunu taşıyan, şuurlu nesil yetiştirecek demekten kendimizi alamadık.

İmam hatiplere öğretmen ve idareci atama yönetmeliği acilen değişmeli ve böyle şuursuzlar okullardan temizlenmeli!..