CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) ziyarette bulunarak Genel Başkan Erkan Baş ile görüştü. Özel, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için başlatılan ön seçim sürecine ilişkin gelen soruyu cevaplayan Özel, "Sayın Ekrem İmamoğlu aday olmak için gerekecek imzanın 3 katına yakınını zaten tamamlamıştı. Şu anki son rakamı bilmiyorum. Onun dışında grubumuza çeşitli başvurular oluyor. Biz bütün başvurulara eşit bir şekilde yaklaşıyoruz. Yarın(bugün) akşam üstü saat 17.00’ye kadar imza sayısı 20’yi geçen aday adaylarını genel merkezimize bildireceğiz" dedi.

SAVAŞ’A PİYON BENZETMESİ
Özgür Özel, ‘şaibeli’ CHP kurultayı hakkında suç duyurusunda bulunan ve ifadeye çağrılan eski Hatay Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş için "kirli oyunun bir piyonu’’ ifadesini kullandı.

TÜSİAD’ÇILARA SAHİP ÇIKTI
Özel, iktidarı hedef alan ve kamu barışını bozmaya yönelik söylemlerde bulunan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras ve Başkanı Orhan Turan’a da sahip çıktı. TÜSİAD yöneticilerinin muhatap olduğu muamelenin bütün Türkiye’ye gözdağı olduğunu ileri süren Özel, ‘’Özgürlükleri hukuku demokrasiyi savunan kim varsa onun yanındayız, arkasındayız” diye konuştu.





