Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, aranan şahıslara yönelik bir çalışma gerçekleştirdi.
Ekipler, çalışam sırasında hırsızlık suçundan aranması ve 2 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ü.A. (40) isimli şahsın üzerine yoğunlaştı.
Çalışmada Ü.A.'nın, Hacılar Harmanı Mahallesi 5538 Sokak'ta bulunan 3 katlı binada saklandığı tespit edildi.
Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen asayiş ekipleri belirlenen adresi takibe aldı.
BALKONDAN ATLAYIP KAÇMAYA ÇALIŞTI
Bir süre yapılan teknik ve fiziksel takibin ardından şahsın 3 katlı binanın 2. katındaki dairede olduğunu tespit eden ekipler operasyon için düğmeye bastı.
Gerçekleştirilen operasyonda polislerin geldiğini fark eden şahıs 2. kattaki dairenin balkonundan atlayarak kaçmak istedi.
YARALANINCA YAKALANDI
Şahsın atladığını fark eden polis ekipleri şahsı atladığı yerde yakaladı.
Balkondan atladığı için yaralanan şahıs kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınırken, yaralı olması nedeniyle olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.
ŞÜPHELİ VE YAKINLARI POLİSE SALDIRDI
Bu sırada polis memurlarına mukavemet gösteren şahıs yaralı haliyle tekrar kaçmak isterken, polislere saldırıp kurtulmak istedi.
Şahsın yakınları da polis ekiplerine mukavemette bulunurken, şahısların kalabalık olması nedeniyle olay yerine takviye ekip istendi.
TEDAVİSİNİN ARDINDAN TUTUKLANACAK
Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri binayı komple abluka altına alırken, şüphelinin yakınları uzaklaştırılarak yaralı şüpheli ambulansa alındı.
İlk müdahalesi olay yerinde yapılan şahıs daha sonra ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Şahsın tedavisi devam ederken şüpheli tedavi sonrası adli işlemlerin ardından cezaevine gönderilecek