Yaptığı çıkışlar ve kullandığı ifadelerle kamuoyu tarafından dikkatle takip edilen Prof. Dr. Celal Şengör, son olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ilgili sözleriyle dikkatleri üzerine çekti. 

Melek Nur'u öldüren sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi Melek Nur'u öldüren sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Celal Şengör: Ben Hakan Fidan'ın genel kültürüne hayranım

Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın, TV100’de yayınlanan ‘Az Önce Konuştum’ programına konuk olan Prof. Dr. Celal Şengör, Işık’ın, Hakan Fidan’ı ve politikalarını nasıl bulduğu ile ilgili sorduğu soruya, Bakan Fidan’ın şahane bir adam olduğunu belirterek, “Ben tanıdım Hakan Fidan'ı. Fevkalade, genel kültürü geniş, şahane bir adamdır. Bana deme ki ‘Asker olduğu için seviyorsun’ diye. Hakan Fidan, muhteşem biri. Benim çok hoşuma gidiyor. Ben de onun genel kültürüne hayranım. Sayın Cumhurbaşkanımızın yerinde ben olsam, dışişlerinde Hakan Fidan'dan gelmeyen hiçbir şeyi söylemem.” şeklinde cevap verdi. 

Celal Şengör: Hakan Fidan'ın ' İsrail'in yaptığı hırsızlıktır' çıkışı doğrudur

Prof. Dr. Şengör, Işık’ın, Bakan Fidan’ın geçtiğimiz günlerde İsrail ile ilgili yaptıklarının hırsızlık olduğuna dair açıklamasına ise, “Evet çünkü bunlar doğru. Uluslararası politikada bu yapılan hırsızlıktır. Herifin vatanını gidiyorsun, işgal ediyorsun. ‘Hamas'ı öldüreceğim’ diye bütün Filistin'i yok etmeye kalkıyorsun. Bu yapılamaz. Yaparsa ilerde adamın canını okurlar. Dikkat edersen İsrail, hızla Amerikan cephesi desteğini kaybediyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi