Son dakika Galatasaray haberleri... Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. maçında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda Bayern Münih ile karşılaştı.

Alman devi maçın son bölümünde Harry Kane ile bulduğu 2 golle müsabakadan 2-1 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılıların tek golü 90+3. dakikada oyuna sonradan giren Cedric Bakambu'dan geldi.

Bu sonuçla beraber grupta tüm maçlarını kazanan lider Bayern Münih, gruptan çıkmayı garantilerken, temsilcimiz 4 puan ile 3. sıraya geriledi.

Galatasaray bir sonraki maçta RAMS Park'ta, İngiltere Premier Lig devlerinden Manchester United ile karşılaşacak.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Bayern Münih-Galatasaray maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

''Davies atılmalıydı''

Hakemin performansını eleştiren Dilmen, ''Toplamda 9-10 oyuncu değişti ve uzatma dakikalarında iki kez oyun durdu. Bu maçın minimum 8 dakika oynanması gerekiyordu. Hemen 6.15'te maçı bitirdi. Bana göre hakemin deşifre olduğu pozisyon, Avrupa'nın en iyi sol beki Davies'i oyundan atmaması. Hakemin sarı kartı göstermemesi için hiçbir sebep yok. Barış rakibinden kurtulmuş, ceza sahasına giriyor. Tartışmasız çift sarı karttan, kırmızı.'' sözlerini sarf etti.

''Bayern 1 puana razıydı''

Galatasaray'ın performansının Alman devini kontrollü oynamaya zorladığını belirten ünlü yorumcu, ''Maçtan önce Bayern Münih saygı göstermeye başladı çünkü buradaki maçı unutmadı. Hatta maçtan önce Okan hoca, ''Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün.'' diyerek mesajı vermişti. Ben kazanmaya geldim mesajı bu. Bayern Münih takımı da bizi yakalarsa atar, İstanbul'da mahvettiler bizi diye düşünüyor. Öyle bir ilk yarı oynandı ki, her iki takımda net pozisyonlara girdi ve kaleciler devleşti. Bunu gören Bayern Münih teknik adamı devre arası oyuncularına 1 puan bizim için kötü değil, kontrollü oynayalım düşüncesine soktu. 45 ile 58 arası top oynayan takım Galatasaray'dı. Kazanmayı kafaya koymuştu.'' dedi.

''Okan Buruk'un futbolunu oynatan olmadı''

Borussia Dortmund - Real Madrid maçı ne zaman, hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi Finali 2024 Borussia Dortmund - Real Madrid maçı ne zaman, hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi Finali 2024

Okan Buruk'un çok cesur bir oyun oynattığını söyleyen Dilmen, ''Belki futbol olarak 4-2-4 Bayern Münih deplasmanında olmaz diyebilirsiniz ama hoca benim oyunum bu diyor. Gruptaki maçlara bakılsa Galatasaray'ın 8 puan almasına kimse bir şey diyemezdi. 4 maçı da kazanmak için çıkıtı ve kazanabilecek futbolu da oynadı. Her maçı rulet gibi oynuyor. Okan Buruk’un oynattığını Türkiye’de daha önce oynatan olmadı. Okan Hoca, çok farklı bir şablonla rakiplerine meydan okuyor." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi