Rüyasında bir tatlının pişiyor olduğunu ya da tabağına tatlı koyulduğunu gören rüya sahipleri, yaşadıkları pek çok sıkıntıyı kısa sürede atlatmayı başaracaklardır. Rüyada helva görmek, İmam Abdülgani Nablusi (r.a) yorumuna göre;

·        Hastalıkların iyileşmesi,

·        Yaşanan üzüntü verici olayların unutulması,

·        Güzel bir haberin alınacak olması,

·        Yakın çevrede bulunan insanlar ile iyi geçinilmesi,

·        Helal yollardan bol rızık sahibi olunması anlamlarına gelebilir.

Ayrıca rüyayı gören kişi bir mahkum ise yakın zamanda tahliye edilebilir. İmam Nablusi (r.a), helvanın buna delalet edebileceği hakkında da hükümler buyurmuştur.

Rüyada İrmik Helvası Görmek

Rüyada irmik helvası yemek ya da sadece görmüş olmak, sonucu beklenen bir şeyin en hayırlı şekilde sonuçlanacağını gösterir. Bir tabak içinde sıcacık irmik helvası bulunduğunu görenler, yaşadıkları sorunları geride bırakıp kendileri için faydalı olacak şeylere yönelirler. Fakat çok fazla helva yiyip kustuğunu gören rüya sahipleri, hayat tarzları dolayısıyla bazı sıkıntılar yaşayabilir.

Rüyada Helva Pişirmek

Rüyada helva ya da buna benzer bir tatlıyı pişirdiğini görenler, cömertliklerinden dolayı pek çok insanın takdirini kazanacaktır. Pişirilen helvadan aynı zamanda yiyor olmak ise sağlığın artmasına, sorunların giderilmesine işaret eder. Bazı tabircilere göre, rüyada helva kavurmak kişilik anlamında olgunlaşmaya işarettir.

Rüyada Un Görmek

Un, en eski dönemlerden bu yana insanoğlunun başlıca tüketim maddeleri arasındadır. Bu sebepten dolayı rüya tabircileri tarafından hep hayırlı bir öge olarak kabul edilmiştir. Nitekim Hz. Danyal (a.s) bu konuda şunları buyurur; rüyada un görmek oldukça kısa bir sürede çok fazla helal mal sahibi olmanın habercisidir.

Hz. Danyal (a.s) tabiri dışında, Ebu Said El Vaiz (r.a) Hazretleri de unun çok taneli olmasından dolayı fazla malı simgelediğini söyler. Eğer bir kişi tatlı, yemek ya da ekmek yapma amacı ile sırtında un taşıdığını görürse tüm maddi sıkıntılarından kurtulacaktır. Bu sebepledir ki rüyada helva görmek, undan yapılması durumunda çok hayırlıdır. Rüyada unun çöpe ya da yere dökülmesi, meydana gelecek israfın rüya sahibine büyük zararlar vereceğini gösterir.

Rüyada Şerbetli Tatlı Görmek

Rüyada şerbet görmek hayırlıdır. Bu rüya sevincin ve maddi bolluğun habercisidir. Fakat rüyada görülen şerbetli tatlı, eğer dibinde birikmiş sarı bir şerbete sahipse rüya sahibi hastalanacaktır. Şerbetin sararmış olmaması halinde, şerbetli tatlı görmek tabirciler tarafından hayırlı kabul edilir.

Rüyada Birinin Tatlı Yaptığını Görmek

Bir tatlıcıyı ya da tatlıcı olmamasına rağmen tatlı yapan birilerini rüyada görmek, yakınlardan birinin yardımı ile büyük fırsatlar elde edileceğine delalettir. Eğer rüya sahibinin birileriyle ortaklaşa iş kurma planları varsa, yakın bir süre içinde bunu gerçekleştirmesi mümkündür.

Rüyada Tatlı İkram Etmek

Rüyada tatlı almak ve başkalarına bundan ikram etmek, güzel amellerde bulunacak olmanın habercisidir. Rüya sahibi, kendisini meşgul eden yararsız işlerden uzaklaşıp hayırlı şeylerle ilgilenmeye başlayacaktır.

Rüyada Tepside Tatlı Görmek

Rüyada baklava görmek ya da bu tatlıya benzer çeşitli tatlıları görmek, huzurun artmasına ve bir yerlerden kazanılacak önemli paralara delalettir. Eğer rüyada görülen tatlı iştah açıcı ise bu rüya hayırlıdır. Fakat görülmesine rağmen iştah açmayan tatlılar, rüya sahibi ile bir yakını arasında sorun yaşanacağına işaret eder. Bununla birlikte rüyada helva görmek fakat yemeyi istememek de aynı anlama gelir.

Editör: TE Bilisim